GASZTRO

Házias főzősuli, teljesen kezdőknek 1. - Bevezetés

Szerző:
Szabó Anna
Tudom én jól, hogy van millió és egy profi gasztroblog a neten és szakácskönyv a könyvesboltok polcain. Jobbnál jobbak. Nem is az a célom, hogy ezek számát szaporítsam egyel. Kritizálni sem fogom őket, hiszen nem vagyok egy Stahl Judit. Ő nagyon jó, a receptjei is többnyire zseniálisak egy bizonyos rutin birtokában

 

A főzőtanfolyamok viszont drágák. Olcsóbb alternatíva lehet egy jó szakácskönyv. Nagyon sok ilyen van forgalomban, de tapasztalatom szerint ezek ára is eléggé borsos, ráadásul kevés az olyan közöttük, amelyik nem veszi alapnak azt, hogy valaki már tud pl. rántást készíteni. És teli vannak olyan receptekkel, amihez drága és a magyar konyhában ritkán használatos hozzávalók szükségeltetnek.

Most induló cikksorozatom egy gyakorlatias és egyszerűen elsajátítható alaptudást próbál adni. Ami a nagyi főztjének ízét idéző fogásokból fűz egy olyan, kezelhető méretű recept-csokrot, amihez egy nagyon kezdő konyhatündér is bátran hozzáfoghat. És amelyeket variálva az év bármilyen napján – legyen az hétköznap vagy ünnep - összeállíthat egy olyan menüt, amivel nem kell szégyenkeznie a vendégek előtt.

Egyszerű fogásokkal kezdem, ezeken át építem fel az alapokat és fokozatosan nehezítjük a pályát. Kihámozzuk a "misztikus" ködből a régi magyar ételeket, mint pl. a beigli, a töltött káposzta, az orjaleves, a házi savanyúság, amiket csak a család megbecsült, idős tagjai tudnak elkészíteni. Mai nyelven, mai módszerekkel, mai hozzávalókból. Azt ígérhetem, hogy finom lesz, amit velem készít. Azt nem, hogy minden esetben 10 perc alatt elkészül vele. A jó munkához idő kell.

Viszont nagyszerű érzés a saját készítésű, finom és adalékmentes, egészséges, magyar étel, s a zsebre vágható dicséretek.

Vágjunk is neki a tanulásnak egy csokor finom, melengető levessel!

 

Köménymagos tojásleves (3 főre)>>>
Zöldbableves (3 főre)>>>
Paradicsomleves (3 főre)>>>

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL