GASZTRO

Lekváros piskóta tekercs

Szerző:
Szabó Anna
Igazi gyerekkort felidéző finomság, de ezzel a recepttel alig 1 óra alatt könnyen és gyorsan magunk is elkészíthetjük. Hagyományosan baracklekvárral készítjük, de szabadon használhatunk bármilyen általunk kedvelt lekvár fajtát. Mi most például eperlekvárral készítettük el.

 

Hozzávalók:

– 4 db tojás
– 10dkg cukor
– 12,5dkg liszt
– 2 evőkanál meleg víz
– Fél citrom reszelt héja
– Csipet só
– Lekvár, ízlés szerint

A tojásokat a cukorral és sóval a robotgép legfelső fokozatán addig keverjük, amíg a térfogata kb. a háromszorosára duzzad, és apró buborékok jelennek meg a felszínén. Ezután hozzáadjuk a vizet. Majd a legalacsonyabb fokozatra állítjuk a gépet, és apránként hozzáadjuk a keverékhez a lisztet és a reszelt citromhéjat. Sütőpapírral bélelt lapos tepsiben elterítjük a masszát, majd 180fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világosbarnára sütjük.

Miután kivesszük a sütőből óvatosan kiborítjuk a tésztát egy sütőpapírra, levesszük a papírt az aljáról, majd konyharuha alatt 5 percig pihentetjük. Mikor még langyos akkor kenjük be a lekvárral. Végül feltekerjük, és hűvös helyen félórát pihentetjük. Ezután karikákra vágjuk, és jóízűen elfogyasztjuk!

Jó étvágyat!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL