Hozzávalók:
• 8 dl habtejszín
• 8 dl víz
• 6 evőkanál cukor
• 4 csomag vaníliás puding
• 50 dkg leveles tészta
Elkészítése:
A pudingot a vízzel és a cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
Amíg kihűl, a tésztát olvasztás után négy részre vágjuk. Vékonyra nyújtjuk, s 250 °C-on kisütjük. Kb. 3-5 perc alatt megsül, de folyamatos odafigyelést igényel. (célszerű sütőpapírt használni)
Ha kihűlt a puding, tegyük hozzá a habtejszínt, majd 10-15 percig keverjük robotmixerrel.
A lapokat rétegesen kenjük meg a krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat hozzá!
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK