Hozzávalók:
– 250g vaj
– 250g étcsokoládé
– 3 db tojás
– 250g kristálycukor
– 1 csipet só
– 150g liszt
– 1 teáskanál sütőpor
– 250g cékla
Alaposan mossuk meg a céklákat, és főzzük puhára őket. Miután teljesen kihűltek, pucoljuk meg, és reszeljük le.
A vajat és a csokoládét tegyük egy hőálló tálba, és olvasszuk meg egy forrásban lévő vízzel teli lábas fölött. Közben a tojásokat és cukrot verjük habosra, majd keverjük hozzá a csokis-vajas keveréket (előtte érdemes egy picit kihűteni, nehogy kicsapja a tojást). A keveréket keverjük simára. Szitáljuk át a lisztet a sóval és a sütőporral, majd adjuk a keverékhez. Végül adjuk hozzá a reszelt céklát (előtte érdemes kinyomkodni nehogy túl nedves legyen a tészta), és néhány erőteljes mozdulattal keverjük bele. Vigyázzunk, nehogy túlkeverjük, mert akkor a brownie kemény lesz.
A keveréket öntsük egy vajjal kikent kb. 20x25cm-es sütőformába, és spatulával egyengessük el a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig süssük. Akkor van kész, ha a süti közepébe szúrt fogpiszkáló még rátapad néhány nedves morzsa.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK