GASZTRO

Céklás Brownie

Szerző:
Szabó Anna
Répatorta, sütőtökös muffin… mindig is érdekeltek az olyan édességek, amelyeket különféle zöldségekkel bolondítnak meg. Íme, az egyik kedvencem az ősz egyik jellegzetes zöldségféléjével, a céklával.

 

Hozzávalók:

– 250g vaj
– 250g étcsokoládé
– 3 db tojás
– 250g kristálycukor
– 1 csipet só
– 150g liszt
– 1 teáskanál sütőpor
– 250g cékla

Alaposan mossuk meg a céklákat, és főzzük puhára őket. Miután teljesen kihűltek, pucoljuk meg, és reszeljük le.

A vajat és a csokoládét tegyük egy hőálló tálba, és olvasszuk meg egy forrásban lévő vízzel teli lábas fölött. Közben a tojásokat és cukrot verjük habosra, majd keverjük hozzá a csokis-vajas keveréket (előtte érdemes egy picit kihűteni, nehogy kicsapja a tojást). A keveréket keverjük simára. Szitáljuk át a lisztet a sóval és a sütőporral, majd adjuk a keverékhez. Végül adjuk hozzá a reszelt céklát (előtte érdemes kinyomkodni nehogy túl nedves legyen a tészta), és néhány erőteljes mozdulattal keverjük bele. Vigyázzunk, nehogy túlkeverjük, mert akkor a brownie kemény lesz.

A keveréket öntsük egy vajjal kikent kb. 20x25cm-es sütőformába, és spatulával egyengessük el a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig süssük. Akkor van kész, ha a süti közepébe szúrt fogpiszkáló még rátapad néhány nedves morzsa.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL