UTAZÁS

A világ legfélelmetesebb hegyi útvonala - Nézd meg, mi van a tetején!

Szerző:
Szabó Anna
Félelmetes lejtők, mély szurdokok, vékony palánkok a meredek sziklákon, ingatag talpalatnyi helyek – ez a kínai Hua Shan Hegy, mely a világ legrémisztőbb és legveszélyesebb útvonalának otthona. Hogy miért? Mindjárt megtudod.

 

A Huang-san ( irodalmi nyelvben: Sárga-hegy) egy hegy a Kínai Népköztársaságban, Anhujtartományban. Új nevét 747-ben kapta Hszüan-cung császártól, aki a Fekete-hegyet átnevezte Sárga-heggyé. Itt készült a legendás Sárga császár(Huang-ti) által megrendelt életelixír is. Az UNESCO 1990-ben a világörökség részének nyilvánította a Sárga-hegyet.

Talán senki nem gondolná, hogy a Taoista szerzetesek ilyen extrém kalandtúrán vesznek részt, de a mennyei lépcsők, melyek a Hua Shan palánk útvonalra vezetnek, bizony ilyenek. Ezek a borzongást kereső szerzetesek nyilván felüdülnek, mire feljutnak e félelmetes hegy tetejére, csakúgy, mint az azt követő meditációnál. Aki eléggé bátor (vagy őrült) ahhoz, hogy megtegye útját ezen a 2154 méter magas hegyen felfelé, valami egészen különleges dolog várja odafent.

{KEPGALERIA}

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL