GASZTRO

Almás pite kenyér

Szerző:
Szabó Anna
A gyümölcskenyeret szerintem nem kell bemutatnom senkinek. Rengeteg változatban elkészíthető, mindenféle gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá, illetve sok – sok aszalt gyümölccsel dúsíthatjuk. Mivel most leginkább az alma szezon tombol, ezért ma egy igazi, hamisíthatatlan almás kenyeret készítünk, melynek szerintem a legjobb és legfinomabb része a máz a kenyér tetején.

 

Hozzávalók

Kenyér:
½ csésze kókusz olaj
édesítő
2 evőkanál tejföl
2 teáskanál sütőpor
2 tojás
vanília aroma/vaníliás fehérje por
300 g zabliszt
½ teáskanál só
4 db közepes méretű alma
dió, mazsola

Diós máz:

édesítő
2 – 3 evőkanál kókusz olaj
2 evőkanál zabliszt
aprított dió

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Az almákat hámozzuk meg és reszeljük le, majd tegyük félre.
Egy nagy edénybe először a kókusz olajat keverjük el az édesítővel kézimixer segítségével. Majd tegyük hozzá a tejfölt és a sütőport, ezzel is keverjük jól össze. Ezek után tegyük bele a vaníliát, és a tojást, újabb keverés. Hozzátesszük a lisztet és a sót, megint jól összekeverjük, és végül beletesszük az almát, a diót és a mazsolát. (Mivel a zabliszt rostban igen gazdag, így a tésztához érdemes egy kis növényi, vagy zsírszegény tejet önteni, hogy lazítsunk a tésztán.)

Ezek után a kész masszát beletöltjük szilikonos kenyérsütő formába, leöntjük a tetejét a diós mázzal, és betesszük a sütőbe és tűpróbáig sütjük.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL