SZÉPSÉG

15 szépségápolási tipp. amit minden nőnek ismernie kell

Szerző:
Szabó Anna
Az általunk összegyűjtött tippek sok esetben szabályok is, amiknek betartása segíthet elkerülni az olyan apró problémákat, mint lelapult haj, keskeny száj vagy lepattogott körömlakk.

 


1. A pirosító és a bronzosító felvitele sajátos módon történik. Úgynevezett „hal-arcot” kell felvenni, ami annyit jelent, hogy beszívjuk az arcunkat, amivel kiemelkedik az arccsontunk vonala. Ha erre a területre visszük fel a színt, természetes hatást érünk el.

2. Zuhanyzás közben a legjobb borotválkozni. A meleg vízben megpuhulnak és megduzzadnak a szőrszálak, aminek következtében könnyebben vághatóvá válnak. Ezáltal elkerülhetjük a kipirosodást és az irritációt is.

3. Az alapozót még a boltban teszteljük – az arc mellett – az állunkon és a nyakunkon is. Lehetőleg természetes fénynél próbáljuk ki, így biztosak lehetünk benne, hogy bőrünk színéhez illeszkedő alapozót fogunk kiválasztani.

4. A vékony ajkak megnagyobbítására az ajakkontúr ceruzát ajánljuk. Használjunk semleges tónusú ceruzát, majd következhet a rúzs. A ceruzával azonban bánjunk óvatosan; ne térjünk el az ajkunk vonalától.


5. A festett haj legnagyobb problémája, ha a szín elhalványul. Ennek elkerülésének a legjobb módja, ha havonta egyszer mély kondicionálóval kezeltetjük. Ezzel megelőzhetjük, hogy hajunk sérültté és szárazzá váljon.

6. Pedikűr helyett alakítsunk ki egy új napi rutint: minden fürdésnél dörzsöljük meg a lábunkat habkővel, majd kenjük be krémmel. Ezzel nem csak pénzt spórolunk, de mindennapos ápolás esetén a bőr puhává fog válni, és a gombásodás kialakulását is megakadályozhatjuk.

7. A helyes hajmosás szerint a fejbőrünket kell alaposabban megmosni, hiszen ott találhatóak a „fiatalabb” részei a hajnak, míg a hajvégek régebbiek és általában szárazabbak is. Az alapszabály az, hogy nem szabad túlságosan összedörzsölni a hajat, hiszen a durva súrlódás eltörheti és összegubancolhatja a hajszálakat.

8. Ha nem szeretnénk, ha körömfestés után pár nappal lepattogna a körömlakk, használjunk átlátszó réteget. A leghatásosabb, ha kétnaponta ráfestjük ezt a vékony körömlakkot, különös figyelmet fordítva a körömvégekre.

9. Hajunk napközben elveszítheti rugalmasságát, aminek általában az az oka, ha kezünkkel olykor-olykor beletúrunk. A kezünk olajos, aminek nem csak az a következménye, hogy lelapítjuk hajunkat, de gyorsabban válik zsírossá is.


10. Az önbarnító krém használata előtt biztosítsuk, hogy bőrünk kellően hidratált legyen. Az önbarnító ugyanis lepereg a száraz területekről, így különösen figyeljünk oda a térd és a könyök körüli részekre.

11. Ahhoz, hogy minimalizáljuk a pórusokat, használjunk minimalizáló arclemosót. Mindenképpen ellenőrizzük, hogy alkoholmentes legyen, ami nem szárítja ki a bőrünket.

12. Ha bio szépségápolási termékeket vásárolunk, ellenőrizzük, hogy szerepel-e rajtuk az FDA jelzés. Az FDA az Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet által ellenőrzött termékeken szerepel, így biztosak lehetünk benne, hogy megfelelő kozmetikai cikket vásároltunk.

13. Ahogy változnak az évszakok, annak megfelelően kell változtatni a hidratáló krémeket is. Télen bőrünket a kiszáradástól kell védeni – így több hidratáló krémet kell használni, nyáron viszont a nap káros sugaraitól – tehát inkább a napfényvédő krém használata legyen előtérben.

14. Sokak találkoztak már azzal, hogy a szempillaspirál rövid időn belül beszárad. Valószínűleg itt arról lehet szó, hogy nem csavarjuk rá vissza a kupakot rendesen. Ha ezzel a problémával találkozunk, 2-3 csepp sóoldattal újra visszaállíthatjuk a festék nedvességét.

15. Érdemes heti 2-3 alkalommal hámlasztó krémet használni, amivel megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől. Az arcon enyhébb bőrradírt, míg a test többi részén kicsit durvább bőrradírt alkalmazzunk.

 

 

szépség szépségápolás szépségtipp szépségtrükk
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL