GASZTRO

Joghurtokat és pudingokat teszteltünk

Szerző:
Szabó Anna
Bármikor jóleső desszert vagy a reggeli megédesítője lehet egy tálka puding vagy joghurt. Azonban nem akarjuk magunkat összekenni a leszakadó fóliákkal és az utóízre sem vagyunk vevők! Vajon a boltokban kapható termékek közül melyik az, amelyiket tényleg élmény elfogyasztani? Mi utánanéztünk és teszteltük őket!

 

Mia Piruet


120 g
179 Ft
80% tej

Vanília és kakaó ízű puding habbal


Csomagolás: Szép, ízléses tégely, ami átlátszó, így jól lehet látni benne a több féle puding és hab csavart tálalását. A fólia erős, de könnyen kibontható. A puding könnyen kikanalazható, az alján nem marad szinte semmi. Ezt az állagának is köszönhetjük.

Állag: Sűrű, tömör és krémes, a hab kemény, mégis könnyed.

Íz: Nagyon jól keveredik a vanília és a kakaó, talán utóbbi picit dominánsabb is.

Összhatás: A hab adja az igazi kényeztetést. Rendkívül finom termék, gyakran el tudnánk viselni a kényeztetésnek ezt a fajtáját.

Karamell és kakaó ízű puding habbal


Csomagolás: Ugyanolyan, mint az előző, csupán a színvilág és a rajta lévő illusztráció más.

Állag: Lágy, krémes, a teteje kicsit kocsonyásabb, a hab kemény.

Íz: Jól keveredik és érezni lehet az ízeket, ebből a karamell eléggé domináns, nem annyira édes.

Összhatás: Ha a csokis ízre vágyunk, ne ezt vegyük! Kevésbé édesszájúak és karamellkedvelők kedvence lehet.

Mindkettő esetében vigyázzunk, ne rázogassuk sokat, különben nem lesz olyan szép, illetve a hab összeeshet! Persze az ízeken ez nem változtat, szerencsére.

Görög krémjoghurt - Kekszes

125 g
119 Ft
Élőflórás


Csomagolás: Nevéhez illő stílusos, kék-fehér, egyszerű joghurtos doboz. A felső fólia egyben, szakadás nélkül lehúzható. A rajta lévő papírborítás, sajnos a lecsapódó pára miatt (miután kivesszük a hűtőből) kicsit felázik. Tartalmát tökéletesen ki lehet kanalazni.

Állag: Krémes, sűrű, amiben látni lehet a kekszdarabokat, melyek aprók és sajnos kevesen vannak.

Íz: Rendkívül finom, édes keksz íz, a joghurt remekül eltalált, nem túl savanyú. Nagyon kevés utóíz marad utána, a joghurt íze, de egyáltalán nem kellemetlen.

Összhatás: Az illata is íncsiklandó, édes és azonnal érezni lehet a kibontás után. Ebből akár többet is meg tudtunk volna enni. Tényleg isteni, ahogy a reklám is mondja!

Danette Puding


125 g
99 Ft
80 % tej


Csokoládés


Csomagolás: A duci doboz letisztult, a masszív fólián semmilyen felirat nincs, mégis mindenki számára érthető az ízesítés. Miközben kanalazzuk, nem látjuk, hogy még mennyi van belőle, ugyanis a doboz pont olyan színű, mint a tartalma. A papír nagyon hamar le tud ázni róla. Cserébe azonban tele van töltve, semmi felesleges levegő nincs benne. Hatalmas pozitívum.

Állag: Hihetetlen sűrű, egyáltalán nem csöpög, „remegő” puding.

Íz: Telt, nagyon csokis, selymes. Az utóíz is csokis és kellemes, sokkal később érezhető egy alig észrevehető lisztes „fuvallat”, de egyáltalán nem mérvadó, hisz tényleg nagyon minimális.

Összhatás: Már-már retró, a régi főzős pudingra hajaz. Rendkívül laktató. Kicsik, nagyok, csoki szeretők kedvence.

Vaníliás


Csomagolás: A tulajdonságok megegyeznek a csokis verzióval, azonban ennél látjuk, hogy még mennyi van benne, ugyanis valamivel világosabb a tartalom, mint a tégely. Ez is tele van töltve.

Állag: Krémesen sűrű, nem csöpög, lágy textúra. Tökéletes.

Íz: Kellemes, inkább tejes, mint vaníliás íz, talán picit mű is, de nem zavaróan. Nem túl édes.

Összhatás: Ez is a hagyományos főzött pudinghoz hasonlít. Valamivel erősebb vanília ízt azért el tudtunk volna viselni, de azok, akik nem szeretik a túl hangsúlyos ízeket, imádni fogják.

Activia Epres joghurt


125 g
119 Ft

Csomagolás: Tipikus zöld-fehér Activia csomagolás, le nem ázó papírborítással, kedves, mosolygó hassal és eprekkel díszítve. A fólia nem szakad és az utolsó cseppig ki lehet kanalazni a tartalmat.

Állag: Hígabb, közepesen sűrű, ha nem vigyázunk vele, csöpöghet. Rengeteg kisebb-nagyobb eperdarab van benne. Igazán krémes.

Íz: Édes, finom epres íz – az eperdaraboknak is -, nem éreztük műnek, nincs utóíze.
Összhatás: Igazi reggeli mellé való joghurt, a benne lévő gyümölcs csodálatos élményt nyújt, nagyon kellemes.

Összességében mindegyik termék befutó volt, talán a Karamellás Piruet nem volt 100%-osan meggyőző, de persze ez ízlés dolga! Az édesszájúak biztos megtalálják számításukat a Csokis-vaníliás Piruettel vagy a Danette Csokoládés Pudinggal, a vanília pártiak pedig a vaníliás Danettel csak nyerhetnek! A joghurt kedvelőinek reggeli mellé egy Görög joghurt vagy Activia tökéletes választás, attól függően, hogy a kekszek mámorító világába szeretnének-e kalandozni, vagy a gyümölcsök könnyedségére vágyunk éppen.


Jó étvágyat kívánunk mindegyikhez!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL