Hozzávalók:
• 40 dkg spenót
• 25 dkg lasagnelap
• 20 dkg reszelt cheddar vagy trappista sajt
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 1 vöröshagyma
• só, frissen őrölt bors
• olaj
A besamelhez:
• 5 dkg vaj
• 5 dkg liszt
• 1 liter tej
• 1 kis fej hagyma
• 1 babérlevél
• pár szem szegfűszeg
Elkészítés:
A hagymát kockázzuk fel, vékony olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a spenótot, és főzzük meg jó alaposan, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Reszeljük bele a fokhagymákat, majd, ha kész vagyunk, vegyük le a tűzről és tegyük félre.
A besamel elkészítéséhez a hagymát pucoljuk meg, tűzzük bele a szegfűszegeket, majd a babérlevéllel együtt tegyük a tejbe, és kezdjük el melegíteni. Mielőtt felforrna, vegyük le a tűzről, és távolítsuk el belőle a hagymát és a babérlevelet. A vajat hevítsük fel, majd keverjük hozzá a lisztet, ügyelve arra, hogy ne égjen le. Ha már egy kicsit megbarnult a liszt, keverjük hozzá a tejhez gyors mozdulatokkal, például egy habverővel.
Majd tegyük vissza a tűzhelyre, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be az egészet. Ha kész van, keverjük össze a spenóttal, de hagyjunk egy keveset a lasagne tetejére is. Vajazzunk ki egy tálat, tegyünk az aljára egy réteg tésztalapot, arra a spenótos keveréket, arra egy újabb tésztalapréteget, arra ismét spenótot. Ismételjük ezt annyiszor, ahány réteget szeretnénk, majd végül zárjuk le tésztával. A reszelt sajtot keverjük össze a megmaradt besamellel, és egyengessük el a tészta tetején. Kétszáz fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt kész az étel.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK