GASZTRO

Spenótos lasagne

Szerző:
Szabó Anna
A spenótos-besameles lasagne mennyei finomság. Kiadós vacsora és mindez hús nélkül! Elkészítése is rendkívül egyszerű. Alakját tekintve a mi lebbencsünkre hasonlít. Általában hússal, paradicsomszósszal, besamellel és sajttal rétegezik a lapokat s így csodálatos egytálételeket kapunk. Ha szeretne valami igazán gyorsat és ízletes ételt készíteni, a lasagne tökéletes választás!

 

Hozzávalók:

• 40 dkg spenót
• 25 dkg lasagnelap
• 20 dkg reszelt cheddar vagy trappista sajt
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 1 vöröshagyma
• só, frissen őrölt bors
• olaj

A besamelhez:

• 5 dkg vaj
• 5 dkg liszt
• 1 liter tej
• 1 kis fej hagyma
• 1 babérlevél
• pár szem szegfűszeg

Elkészítés:

A hagymát kockázzuk fel, vékony olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a spenótot, és főzzük meg jó alaposan, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Reszeljük bele a fokhagymákat, majd, ha kész vagyunk, vegyük le a tűzről és tegyük félre.

A besamel elkészítéséhez a hagymát pucoljuk meg, tűzzük bele a szegfűszegeket, majd a babérlevéllel együtt tegyük a tejbe, és kezdjük el melegíteni. Mielőtt felforrna, vegyük le a tűzről, és távolítsuk el belőle a hagymát és a babérlevelet. A vajat hevítsük fel, majd keverjük hozzá a lisztet, ügyelve arra, hogy ne égjen le. Ha már egy kicsit megbarnult a liszt, keverjük hozzá a tejhez gyors mozdulatokkal, például egy habverővel.

Majd tegyük vissza a tűzhelyre, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be az egészet. Ha kész van, keverjük össze a spenóttal, de hagyjunk egy keveset a lasagne tetejére is. Vajazzunk ki egy tálat, tegyünk az aljára egy réteg tésztalapot, arra a spenótos keveréket, arra egy újabb tésztalapréteget, arra ismét spenótot. Ismételjük ezt annyiszor, ahány réteget szeretnénk, majd végül zárjuk le tésztával. A reszelt sajtot keverjük össze a megmaradt besamellel, és egyengessük el a tészta tetején. Kétszáz fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt kész az étel.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL