GASZTRO

Róma és a rántott szelet - Olasz módra (Parmigiana)

Szerző:
Szabó Anna
Róma Olaszország fővárosa, a hajdani Római Birodalom központja, állatövi besorolása: Oroszlán. A mai napig a reneszánsz első számú fellegvára. A város utcaképei az évszázadokkal együtt változtak, innen indultak ki az olyan klasszikus építészeti megoldások, mint a boltív, a kupola és a boltozat, továbbá itt található a világ legnagyobb épen maradt amfiteátruma, a Colosseum. Most innen a napfényes Itáliából ajánlunk egy ennivalóan finom ételt, az olasz rántott szeletet.

 

(4 személyre)

Amit ne hagyj ki belőle

A rántott húshoz:

- 60 dkg karaj felszeletelve

- 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa és 3 kanál reszelt sajt

- olaj a kisütéshez

A mártáshoz:

- 3 evőkanál olaj

- 2 gerezd fokhagyma összetörve

- 1 hagyma apróra vágva

- 1/2 kg paradicsom

- 2 dl paradicsomlé

- 1 csipet kakukkfű és bors, 1 kávéskanál só

- 3 kanál reszelt sajt, szeletelt sajt

Így készítsd el

A kivert és besózott hússzeleteket úgy panírozzuk be, hogy előzőleg a zsemlemorzsába belerakjuk a 3 kanál reszelt sajtot. Ezután a húst forró olajban kisütjük.

Három evőkanál olajban üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. A paradicsom héját lehúzzuk, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig főzzük. Ezután ráöntjük a paradicsomlevet és a kakukkfüvet, és befedve még 25 percig főzzük takaréklángon.

Tűzálló tálban vagy tepsiben egymás mellé rakjuk a megsült rántott szeleteket, mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot teszünk. Ráöntjük a mártást, majd a 3 kanál reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Forró sütőben még 30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL