„A karácsonyi díszcsomagolás nálunk már hagyomány, igyekeztünk idén is olyan exkluzív, egyedi kiszerelésekkel kedveskedni az Unicum és az Unicum Szilva fogyasztóknak, gyűjtőknek, hogy minden korosztály tetszését elnyerjék, mindenki megtalálja a számára megfelelő változatot. Remélem idén is számos meghitt, családi, baráti ünnepi pillanat kísérője lesz az Unicum.” - fogalmazott Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. elnöke.
A 0,5l-es Unicum fémdobozán egy népszerű téli Zwack retró plakát elevendik meg, a két kehelypohárral kiegészített 0,7l-es kiszerelés dobozán pedig a Zwack gyár épülete látható. Mint ismeretes, az Unicumot 1892 óta gyártják a Soroksári úton, az épületet a II. Világháborúban porig bombázták. A Zwack család 1945-ben, a romok között, két helyiségben kezdte el az újjáépítést. Mire teljes egészében visszaállították a háború előtti állapotot, a gyárat 1948 őszén – kártalanítás nélkül – államosították. A gyár visszavásárlása, és a felújítási munkálatok 2004-re, Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozására fejeződtek be. Ezek a történelmi falak mögött működik a Zwack Múzeum és Látogatóközpont is, ahol a Zwack család, az Unicum több mint 220 éves történetét lépésről-lépésre elmesélik a sehol máshol nem látható ereklyék.
Az Unicum Szilva ünnepi, arany és fekete színű díszcsomagolásán az ital gyártási folyamatának mérföldkövei szerepelnek, a 0,7l-es kiszerelés pedig különleges, fa erezetre emlékeztető dobozban, szintén két pohárral kapható. Az Unicum Szilva akárcsak az Unicum, több mint 40, gondosan válogatott gyógynövény kivonatából és párlatából készül. Az Unicum Szilvát a tölgyfahordóba halmozott aszalt szilva-ágyon történő érlelés teszi teljessé. Az ital egyediségét a kiváló minőségű aszalt szilva adja, melyet a legjobb íz elérése érdekében kíméletesen szárítunk, így őrzi meg a gyümölcs zamatát.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK