GASZTRO

Unicum, és Unicum Szilva - díszcsomagolásban, a karácsonyi ünnepekre készen

Szerző:
Szabó Anna
A karácsonyi időszakban idén is ünnepi csomagolásban kerül a polcokra Magyarország legnépszerűbb gyomorkeserűje és szilvás változata. Az Unicum és az Unicum Szilva a korábbi évekre jellemzően egyedi tervezésű fém és papír díszdobozokban várja a fogyasztókat.

 

„A karácsonyi díszcsomagolás nálunk már hagyomány, igyekeztünk idén is olyan exkluzív, egyedi kiszerelésekkel kedveskedni az Unicum és az Unicum Szilva fogyasztóknak, gyűjtőknek, hogy minden korosztály tetszését elnyerjék, mindenki megtalálja a számára megfelelő változatot. Remélem idén is számos meghitt, családi, baráti ünnepi pillanat kísérője lesz az Unicum.” - fogalmazott Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. elnöke.

A 0,5l-es Unicum fémdobozán egy népszerű téli Zwack retró plakát elevendik meg, a két kehelypohárral kiegészített 0,7l-es kiszerelés dobozán pedig a Zwack gyár épülete látható. Mint ismeretes, az Unicumot 1892 óta gyártják a Soroksári úton, az épületet a II. Világháborúban porig bombázták. A Zwack család 1945-ben, a romok között, két helyiségben kezdte el az újjáépítést. Mire teljes egészében visszaállították a háború előtti állapotot, a gyárat 1948 őszén – kártalanítás nélkül – államosították. A gyár visszavásárlása, és a felújítási munkálatok 2004-re, Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozására fejeződtek be. Ezek a történelmi falak mögött működik a Zwack Múzeum és Látogatóközpont is, ahol a Zwack család, az Unicum több mint 220 éves történetét lépésről-lépésre elmesélik a sehol máshol nem látható ereklyék.

Az Unicum Szilva ünnepi, arany és fekete színű díszcsomagolásán az ital gyártási folyamatának mérföldkövei szerepelnek, a 0,7l-es kiszerelés pedig különleges, fa erezetre emlékeztető dobozban, szintén két pohárral kapható. Az Unicum Szilva akárcsak az Unicum, több mint 40, gondosan válogatott gyógynövény kivonatából és párlatából készül. Az Unicum Szilvát a tölgyfahordóba halmozott aszalt szilva-ágyon történő érlelés teszi teljessé. Az ital egyediségét a kiváló minőségű aszalt szilva adja, melyet a legjobb íz elérése érdekében kíméletesen szárítunk, így őrzi meg a gyümölcs zamatát.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL