GASZTRO

Serpenyős csirke 15 perc alatt

Szerző:
Szabó Anna
Rohanó világunkban sajnos nem ritka, hogy pillanatok alatt kell összeütnünk a vacsorát. Ha nem is pillanatok alatt, de garantált, hogy 15 perc alatt asztalra varázsolhatod ezt a finomságot, és a család mind a 10 ujját megnyalja utána.

 

Hozzávalók

0,5 kg csirkemell filé
1 tasak zacskós rizs
1tk só
1tk fokhagymapor
1/2tk őrölt feketebors
1 fej lilahagyma
3 szál snidling
0,5 dl olaj

Elkészítés

A rizs vizét feltesszük főni (célszerű már meleg vizet tenni a lábosba, így fele ennyi idő alatt felforr). Közben felkarikázzuk a snidlinget, felcsíkozzuk lilahagymát. A forrásban lévő vízbe beletesszük a rizst és egy fél kanál delikátot, így már az utólagos ízesítéssel sem kell időt vesztegetnünk. A csirkemellet rost iránnyal megegyezően egyenlő méretű csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd egy kis fokhagymaporral megszórjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, betesszük a csirkemell csíkokat és fehéredésig sütjük. Amikor már fehérek, ráöntjük az összes zöldséget egyben és 3-4 percig még pároljuk őket. Közben ízlés szerint még ízesíthetjük. Mire a rizs megfő, a csirkemell csíkok kicsit megpirulnak, és máris tálalható az étel.

Forrás: Serpenyő virtuóz

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL