FÉSZEK

Készítsetek együtt karácsonyi díszeket

Szerző:
Szabó Anna
Elérkeztek az ünnepek előtti utolsó napok! Tartogatunk még számodra ötleteket, amellyel megkoronázhatod lakásod ünnepi öltözékét. Készítsetek együtt egyedi díszeket.

Díszszaloncukor

Bármilyen ajándékot csomagolhattok szaloncukor formájúra. Mérjétek meg, amit csomagolni akartok. A piros rész krepp-papírból van, erre kerül a kisebb, amely kék színű is lehet. Az összeállítása úgy történik, mint egy igazi szaloncukornál. A két végét celluxszal vagy színes szalaggal fogjátok össze.
Készíts házilag szaloncukrot!

1 kg cukorral annyi vizet öntünk, hogy ellepje. Addig főzzük, míg hólyagokat nem vet. Ekkor kiveszünk belőle egy evőkanállal, és már előre tiszta márványlapra (vagy sima gyúródeszkára) fél méter magasról, bal kézzel pedig egy főzőkanállal keverjük.
Amennyiben a massza néhány percen belül hófehér lesz akkor a többi szirupot levesszük a tűzről
(ízlés, kívánság szerint tehetünk a masszába őrölt diót, mogyorót, mandulát, kakaót, csokoládét, citromlevet, feketekávét sőt rózsaolajat is).

Ha összekeverjük az adalékkal, akkor az egész mennyiséget hajszálvékonyan csorgatva jól kikeverjük. Mikor az utolsó cseppet is kiöntöttük kemény késsel simára dolgozzuk. Mire kihűl, kézzel gyúrható ideális masszát kapunk
Majd ellapítjuk kockára, téglalap alakúra, vagy kissé oválisra formázzuk, s másnap selyempapírba és méretre vágott fényes papírba csavarjuk.




Angyalkát szaloncukorból

A szárnyát kartonpapírból készítsük, a fejét pingponglabdából, a haját pamutból vagy masniból készíthetjük. A teste legyen szaloncukor.




Ajándéktartó baba

Bármilyen alkalommal pocakjába rejthetitek az ajándékot. Készülhet mama, papa, gyerek figurában. Külön kell elkészíteni a „testet” és a „fejet”. A fej fehér vagy rózsaszín vászon, fonálból formált ragasztott hajjal. Teste kör alakú mintás vászon, szélébe fűzött erős cérnával. Ezt kell a végén – az ajándék belehelyezése után - a „nyak” körül összehúzni és megkötni. Díszíthetitek csipkével, gyönggyel, adhattok rá kendőt, kötényt stb.


Ha a csomagolás szerepét betöltötte, a hasát vattával tömjétek ki és kedves emlékként, kabalaként „élhet” tovább.

Fenyőtündér


A feje pingponglabda. A test díszítését még a kép összeragasztása előtt csináljátok meg, és a kezeket is helyezzétek el. A hajat, a fejét és a testét fűzzétek össze, s mindkét végén hajlítsatok rá egy-egy lemezdarabot biztosítékként, hogy a fonál ne szaladjon át rajta.
Az alapanyaghoz felhasználhattok bármilyen háztartási tubust és a gyógyszertárakban kapható üres kenőcsös tubus.



Az anyagot elő kell készíteni. Ha kivágtátok lapformájúra fektessétek az asztalra, a fényes felével lefelé, egy vonalzó élét folyamatosan húzogassátok rajta addig, amíg sima lesz.

Egyszerű karácsonyfadíszek

Az ünnepi hangulathoz igazodva, egyszerűen elkészíthető mutatós díszeket csinálhatunk a karácsonyfára. Nem kell hozzájuk más, mint kevés kartonpapír, különböző színű öntapadós fólia (sárga, narancs, piros, zöld, arany, ezüst) vagy színes papír, fél marék száraztészta, cérna, ragasztó, olló. Az elkészítés sorrendje: egy díszhez két darabot vágjunk ki, majd a színes papírt vagy fóliát ráragasztjuk és az egyiket alul, másikat felül félig bevágjuk. Ha a tetejét átfűzzük cérnával, már készen is vagyunk.

E díszek előnye, hogy összecsukva eltehetők a következő évre.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL