Hozzávalók:
½ kg sertés comb
5-6 gerezd fokhagyma
só, bors
majoránna
étolaj
víz
Elkészítése:
A sertés combot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, alaposan megmossuk, majd besózzuk mindkét oldalát.
Előveszünk egy tepsit, amit alaposan kikenünk étolajjal. A tepsibe fektetjük a hússzeleteket, majd megszórjuk a borssal, és ízlés szerint a majoránnával.
A fokhagymát megpucoljuk, majd a felét felvágjuk, és a húsra szórjuk. A másik felét fokhagyma nyomó segítségével összenyomjuk, majd a szeletekre kenjük.
Végül egy kis vizet öntünk rá, majd alufóliával letakarva, 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
10 percig pároljuk a húst, majd a fóliát levéve arany barnára sütjük.
Krumplipürével tálalva nagyon finom.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK