SZÉPSÉG

Nagy hajápolási körkép - Hajpakolásokat teszteltünk

Szerző:
Szabó Anna
A hajunk a ragyogó koronánk, ami véd és öltöztet minket. Azonban naponta érik a különböző káros hatások, így megérdemel néha egy kis kényeztetést, hajpakolás formájában. Leteszteltünk néhányat!

 

Ha a hajunk ápolásáról van szó, bizony szeretünk biztosra menni, hisz mindig látni, szem előtt van. Az egészséges sörény pedig öltöztet, magabiztos megjelenést ad viselőjének. A tökéletes sampon és balzsam után jöhet a pakolás, a haj „wellnesse”. Az ideális termék könnyen felvihető és kiöblíthető, hatásos, nem zsírosítja, nehezíti el a hajat és természetesen jó áron kapható. Sötétbarna, festett, derékig érő, egyébként normál hajon teszteltük a termékeket, mindegyikből annyit, amennyit felvett a haj. A tövekre nem kentük (nem is kell!), csak a haj alsó kétharmadára.

Pantene Pro-V 2 perces intenzív regeneráló hajpakolás


Normál és vastagszálú hajra


Kiszerelés: 200 ml
Ár: 1800 Ft körüli áron, de kiárusítások alkalmával akár 500 Ft-ért hozzájuthatunk


A teteje sajnos lecsavarodik, hiába a nyitható fedél, érdemes rá figyelni, sőt, egyszerűbb úgy használni, mert a fedél erősen záródik, néha igencsak meg kell vele küzdeni. Krémes, lágy állagú, kellemes tapintású, gyöngyházszínű krém. Az illata igen erős, parfümös, sőt egy nagyon picit, ha sokáig szaglásszuk, hajtógáz illatot is felfedezhetünk benne, mely olyan, mint a hajlakkok után maradó illatfelhő. Szerencsére ez a hajon már nem érezhető.

Egyszerűen felvihető, eloszlatható, a haj könnyen felveszi. Ahogy masszírozzuk, lágy habot képez és elég 2-3 percet rajta hagyni. Lemosása könnyű, nem marad semmi a hajban és már ekkor érezhetjük, mennyire lágy és selymes. Ez azonban szárítás/száradás után nem annyira marad meg, csak részben, a haj sajnos hamar kiszárad mellette. Cserébe az illatából egy kevés érezhető és nem hagyja a hajnak, hogy más szagokat felvegyen. A hajszálak nem zsírosodik tőle hamarabb, sőt, akár 4 napot is kibírnak a következő mosásig. A töredezéssel azonban nem csinál semmit.

Pantene Pro-V Nature& Fusion intenzív erősítő hajpakolás

 

Gyenge, vékonyszálú hajra


Kiszerelés: 200 ml
Ár: 1800Ft, ebből nem igazán van kiárusítás, akciók idején 1200 Ft körüli áron vehetjük meg


A csomagolás az előzőhöz hasonlóan egyszerű, de mégis csinos, ízléses. A teteje viszont ugyanazzal a gonddal küzd: egyszerűbb letekerni, mint felnyitni. A benne lévő pakolásnak tört fehér, lágy, könnyed állaga van, melynek az illata a samponjához hasonlóan természetes, mégis erős és a hajon is napokig megmarad, kellemesen terjengve.

Igazi élmény felvinni, szinte magától terül, hihetetlenül habzik és masszírozás közben már érezhetjük a hatását. 2 perces hatóidő után kiöblíteni könnyű, pillanatok alatt maradék nélkül kijön a hajból. A törölköző levétele után csak úgy árad belőle az illat, ami napokig tartós. A haj puha, fényes és „omlós” lesz, ezzel a pakolással el lehet érni a kívánt hatást, főleg, ha kiengedve hordjuk hajkoronánkat. Sajnos kicsit zsírosít, ezért nagyjából 3 napig szép tőle a haj, utána zsírossá válik. Cserébe viszont a töredezést is megállítja, és a fényesség kárpótol mindenért.

Kallos argán színvédő hajpakoló krém


Festett hajra


Kiszerelés: 275 ml
Ár: 3-400 Ft között mozog, fodrászkellékes és egyéb vegyi árut árusító boltokban megtalálható


A tetejét nehéz jól visszatenni, folyton félrecsavarodik, vizes kézzel pedig lehetetlen kihívás. Krémes, elég testes, de mégis hígabb állagú, fehér krém. Illata parfümös, de ez a hajon nem marad meg. Nagyon sok kell belőle, akár két-három diónyi is, és egyhamar nem igazán akarja felvenni a hajzat. 20 perces hatóidő után sokáig kell öblíteni, mivel textúrája miatt eléggé ragaszkodik a hajszálakhoz. Sajnos semmilyen ápoló hatást nem tapasztaltunk, sőt, olyan, mintha szárítaná a hajat. Szálkássá válik tőle, így sajnos nem is lett fényes, selymes. Nem zsírosít, de a szárazság miatt nehezíti a hajformázást. Rövid, száraz, igénybevett hajra viszont egy kevés is csodásan hatott, fényessé varázsolta. A hajformázást segítő „sprődség” azoknak előny, akik szeretik tupírozni a hajukat, illetve megemelni a tövét, ahhoz tökéletes tartást ad, illetve a hajfestést se bántja, nem koptatja a színt. A kiengedett, omlós hajat sajnos nem ezzel a pakolással lehet elérni.

Dove Dove Oxygen Moisture hajpakolás


Normál és lelapuló hajra


Kiszerelés: 200 ml
Ár: 2000 Ft körül mozog az ára, de kuponok és akciók esetén egész jutányos áron kapható


Nagyon letisztult, szép a csomagolása, könnyen nyílik a lecsavarható teteje, vizes kézzel sem gond a kezelése. Az illata növényi, valahol a görögdinnye és a sárgadinnye között van, egy régi rágó illatára emlékeztető. Igazán különleges az állaga, a fehér krém ránézésre hígnak, könnyűnek néz ki, tele van buborékokkal, amit az oxigénes dúsításnak köszönhetünk. Azonban, amikor belenyúlunk, érezzük, hogy mennyire masszív, sűrű és tartalmas az anyag. Nagyon könnyű felvinni, féldiónyi is elég, minimálisan habzik, és csak úgy szívja magába a haj. 3-5 percnyi hatóidő után pillanatok alatt kiöblíthető. Ekkor már láthatjuk, hogy a haj csodásan ragyog és selymes. A száradás/szárítás után gyönyörű, fényes és puha a haj, csodaszép látványt nyújt, amellett, hogy dúsít és megemeli a tövet. A hajvégeket lezárja és a hajszálak napokig szép fényesek és puhák maradnak. Az illata enyhe és nem sokáig lehet érezni. Szerencsére egyáltalán nem zsírosít, így 4 napig szép marad a hajunk, és nem fakul meg a festés sem, sőt még jobban ragyog.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL