GASZTRO

Pad gai horapa- egy kis Thai finomság

Szerző:
Szabó Anna
Ez a különlegesen finom egytálétel, legjobban talán a mi rizses húsunkhoz hasonlítható. Elkészítése könnyű. Személyes megjegyzésem, hogy egy nap hűtőben állás után a legfinomabb, mikor kicsit már összeértek az ízek.

 

Hozzávalók:

– 50ml mogyoróolaj (használhatunk más olajt is)
– 1 vöröshagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– 2 chilipaprika
– 1 teáskanál barna cukor
– 0,5kg csirkemell
– 2 piros kaliforniai paprika
– 20dkg zöldbab
– 4 személynek elegendő főtt rizs (1 zacskó)
– 2 evőkanál halszósz
– 2 evőkanál szójaszósz
– 0,
– 1 kis csokor bazsalikomlevél

Első lépésként a vöröshagymát, a fokhagymát és a kimagozott chilipaprikát apróra vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és a chilit. Közben a zöldségeket és a csirkemellet közel egyforma csíkokra vágjuk. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a cukrot, és folyamatosan kavargatjuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután hozzáadjuk a csirkemellet, és megsütjük. Ha csirke már félig puha, hozzáadjuk a felvágott zöldségeket, és azokkal együtt sütjük tovább. Végül hozzáadjuk a főtt rizst, a halszószt és a szójaszószt, jól elkeverjük. Csak legvégül közvetlen a befejezés előtt adjuk hozzá a bazsalikomleveleket, majd még utoljára jól összekeverjük. Frissében tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptben nem véletlenül nem szerepel a só. A halszósz önmagában is igen sós, és ez elég ízesítés lesz az ételnek. Tehát nagyon fontos, hogy plusz sót ne tegyünk hozzá.

Jó étvágyat!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL