A próféták

A Levegő elemének szülötteit tudásvágyuk indítja el lelki fejlődésük útján. Nyitottak annak lehetőségére, hogy léteznek rejtett erők és egy másik világ olyan kincsei, amelyek értelmet adnak a létezésnek. Mégis, a levegő jegyek szeretnek érteni és megérteni, szeretnek választ kapni kérdéseikre. Ez a lelki útkeresés során azonban nem jön mindig magától. Sok mindent egyszerűen csak a szívűnkkel kell éreznünk és el kell fogadnunk, megkerülve kíváncsi és nem ritkán szkeptikus elménket. A levegő jegyek számára ez nem könnyű, az ő szívüket a biztos válaszok és a tudás nyújtotta biztonság nyerhetik el.

Spiritualitásukat az olyan elméletekben találják meg, amelyek úgy haladják meg a materiális világnézetet, hogy közben nem feltétlenül fogadják el a természetfeletti vagy isteni létezését. Örömmel tesznek a magukévá minden precízen kidolgozott rendszert, amely átgondoltnak és teljesnek tűnik a számukra. Ezek lehetnek formális vallások, de gyakrabban az alternatív utakat jelentik.

A levegő jegyeket saját meggyőződéseik ereje viszi előre, amelyekben pontosak és kitartóak. Ötleteiket nagy hévvel képviselik és szívesen osztják meg másokkal. Spirituális útjukon nem ritkán mutatnak prófétai elhivatottságot, nem avatnak be másokat az általuk felfedezett igazságokba.

A nyughatatlan és türelmetlen Ikrek minden létezőbe belekóstol, számára a spiritualitás is csak egy svédasztal. Remek intellektuális képességeinek köszönhetően hamar felméri, hogy az egyes lehetőségek mit nyújthatnak neki, majd választ közülük. Ha azonban a választott utat nem szolgálja őt tovább, ugyanilyen lelkesedéssel keres magának újat.

A Mérleget a harmóniára való veleszületett törekvése serkenti a test-lélek-szellem egyensúly létrehozására, ez a táptalaja lelki életének. A spiritualitás számára elsősorban a nyugalom forrása és nem ritkán közösségi élmény (ima, csoportos meditáció, tánc). Nem transzcendens szinten a tolerancia, az egység, a másokról való gondoskodás vagy a felelősség humanista eszméiben találhatják meg spiritualitásukat..

A Vízöntő, az örök lázadó, a mindenkori új kor gyermeke, szabadságát és individualitását látja megvalósulni a spiritualitás lehetőségében, ezért ahhoz ösztönösen vonzódik. Ha gyakorolja, a legmagasabb szinten és igazán átszellemülve teszi; ő a leginkább próféta-alkat a levegő jegyek között.

Vissza a táblázathoz>>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL