A hagyományőrzők

A Föld elemhez tartozó jegyek szülöttei akkor érzik magukat biztonságban, ha a látható világgal van dolguk. Kiváló megfigyelők, nagyon figyelmesen követik le az őket körülvevő világ változásait és törvényszerűségeit. Mégis tudatában vannak azon ténynek, hogy léteznek lehetetlen, csodaszámba menő dolgok. E csodát legkönnyebben a természet szépségében és változásaiban élhetik meg. A természet erejében felismerik az élet mély misztériumát, amely felébreszti kíváncsiságukat.

Habár a nem látható világ erői sokszor összezavarják és elbizonytalanítják őket, óvatosan mégis kutatgatják a spiritualitás területeit. A Bika a legkíváncsibb, a Bak a legóvatosabb, a Szűz a leggyanakvóbb. Mivel hívei az egyértelműségnek, lelki útkeresésük gyakran vezet a hagyományos vallások mentén. Eljuthatnak azonban a másik végletbe is, amikor elvetik a lehetőségét annak, hogy létezhet bármi az „itt és most” világán kívül.

A Föld elem szülöttei olyan lelki diszciplínákban találják meg leginkább a helyüket, amelyek nem szakítanak szigorúan az anyagi világgal. Mindig örömmel fogadják az olyan lelkiséget, amelynek látható hatása van a testre és a szellemre, ezek közé tartozik például a jóga.

A Föld jegyek szeretik a szabályokat és a rítusokat. A lelki gyakorlat pontosan meghatározott, ismétlődő elemeinek szimbolikája sokat jelent számukra, mert úgy érzik, a látható világ kontrollálásával ellenőrzés alatt tarthatják amazt a láthatatlan világot is.

A Bika számára a hit pillért és kapaszkodót jelent, akár transzcendensen éli meg, akár családjában, otthonában, munkájában. Az előbbinél általában egy életre leteszi a voksát amellett, amelyik számára az ideálisnak tűnik (egy adott vallás, iskola, módszer) és hűségesen, erős hittel szolgálja azt. Ez erősíti biztonságát, stabilitását.

A fegyelmezett és szőrszálhasogató Szűznek a spiritualitás sok ágazata remek táptalajul szolgál a kimerítő kutatómunkához. Ennek végeztével, ha megtalálja a számára megfelelőt, amellett elkötelezi magát, kutatásaival azonban nem hagy fel. Lelkiségében is mindig olyan átgondolt, jól informált és pragmatikus lesz, mint az élete egyébterületein.

A Bak óvatosan jár el az alternatív világokat illetően, nem hazudtolva meg komolyságát és megalapozott szkepticizmusát. Lelki életét és hitrendszerét módszeresen építi fel és az őt jellemző igényességgel ápolja. A Bak spiritualitásában is tudatos, egyike a test-lélek-szellem harmóniát legjobban megvalósító jegyeknek.

Vissza a táblázathoz>>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL