GASZTRO

Szilvás clafoutis

Szerző:
Szabó Anna
A klasszikus francia édesség, a cseresznyés tejes pite őszi verziója, könnyen és gyorsan elkészíthető ízletes desszert. A szilván kívül nem kell sokkal több hozzá, mint egy palacsintához, és a sütő elvégzi helyettünk a munka nagy részét. Melegen tálalva az igazi!

 

Hozzávalók (4 személyre)


50 dkg szilva
2 db tojás
6 dkg nádcukor
3 dkg finomliszt
3 dkg étkezési keményítő
1 tk sütőpor (csapott)
1 csipet só
60 ml habtejszín
6 ek napraforgó olaj
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:


A szilvákat megmossuk, kimagozzuk.
Egy sütőformát kivajazunk, és vágott felükkel lefelé szorosan belerakosgatjuk a szilvákat.

A lisztet, a keményítőt, a sót és a sütőport egy tálba szitáljuk.
A tojásokat a cukorral, robotgép segítségével 4-5 perc alatt habosra keverjük, majd több részletben belekanalazzuk a lisztet, ezután hozzáadva az olajat és a tejszínt.

Az így kapott tésztával nyakon öntjük a szilvákat.
Előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 40 percig sütjük (tűpróba). Ha nagyon pirulna, takarjuk le sütőpapírral.


Tálalás:

Amikor elkészült a szilvás clafoutis, meghintjük porccukorral és langyosan tálaljuk.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL