Hozzávalók (4 személyre)
50 dkg szilva
2 db tojás
6 dkg nádcukor
3 dkg finomliszt
3 dkg étkezési keményítő
1 tk sütőpor (csapott)
1 csipet só
60 ml habtejszín
6 ek napraforgó olaj
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk.
Egy sütőformát kivajazunk, és vágott felükkel lefelé szorosan belerakosgatjuk a szilvákat.
A lisztet, a keményítőt, a sót és a sütőport egy tálba szitáljuk.
A tojásokat a cukorral, robotgép segítségével 4-5 perc alatt habosra keverjük, majd több részletben belekanalazzuk a lisztet, ezután hozzáadva az olajat és a tejszínt.
Az így kapott tésztával nyakon öntjük a szilvákat.
Előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 40 percig sütjük (tűpróba). Ha nagyon pirulna, takarjuk le sütőpapírral.
Tálalás:
Amikor elkészült a szilvás clafoutis, meghintjük porccukorral és langyosan tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK