SZÉPSÉG

Szépség tippek télre

Szerző:
Szabó Anna
Nyakunkon vannak a hideg hónapok, így nem tétlenkedhetünk. Fontos, hogy idejében felkészítsük testünk, lelkünk a hideg hónapokra. Ehhez adunk most egy kis segítséget, hogy már csak belekezdeni kelljen.

 

A tél lassan beköszönt, a szelét már érezzük, bőrünk, szervezetünk lassan segítségért kiált. Ami fontos, hogy ilyenkor semmiképp se hanyagoljuk el. Jobban oda kell figyelnünk arra, hogy milyen krémeket választunk, hogyan tápláljuk a bőrünket. Ezekben a hónapokban a zord időjárás, a levegő megváltozott páratartalma, a sok réteg ruha, a kint és a bent közötti hőkülönbség mind-mind hatással van szervezetünkre, kívül és belül is.


Bőrápolás


A nyári kozmetikumainkat ilyenkor érdemes táplálóbb, zsírosabb fajtára váltani, mivel több tápanyagra és támogatásra van szüksége bőrünknek. Egy nappali zsíros krém mentsvár lehet a szárazbőrűeknek, de a zsírosabb bőrrel rendelkezőknek is érdemes egy krémesebb arc-és bőrápolót keresnie. Így megvédhetjük a széltől, páratartalomtól, és megelőzhetünk vele nagyon sok problémát. Ha még nincs bevált krémünk, kérjük ki kozmetikusunk véleményét. Ő biztosan segítségünkre lesz, hiszen ismeri már az igényeinket. Ajkainkra minden esetben használjunk valamilyen szőlőzsírt, akár drogériában vagy gyógyszertárakban is megvásárolhatjuk.
Legyen külön testápoló-, arc-, és kézkrémünk. Más területek, máshogy vannak kitéve az időjárás viszontagságainak.



Figyeljünk oda a szemünkre és annak környékére, ilyenkor hidegben sokkal több ápolást igényel. Amennyiben eddig nem használtunk szemkörnyék ápoló krémet, mindenképp szerezzünk be egyet. Ezzel megelőzhetjük, hogy szemünk és a körülötte lévő bőrfelület száraz legyen és színtelen.

A hideg hónapokban támogassuk jobban belülről is bőrünket. Kevesebb zöldség és gyümölcs félét fogyasztunk, így fontos, hogy az idénynek megfelelő tápanyagforrásokat használjuk. Amennyiben úgy érezzük, hogy így sem elegendő a bevitt ásványi anyag vagy vitamin, akkor alkalmazhatunk különböző tápanyag-kiegészítőket is, de ezeket se vigyük túlzásba. A megfelelő folyadék bevitelre télen is figyeljünk.

A bőr tisztításáról ilyenkor se feledkezzünk meg, viszont kerüljük azon kozmetikumokat, amik magas alkohol tartalmúak, vagy szárítják a bőrt. Ilyenkor is használhatunk arc- és bőrradírt is. Alkalmanként krémes arcmaszkokkal kényeztethetjük bőrünket.


Hajápolás


Télen hajunk hajlamosabb a zsírosodásra, ennek az az oka, hogy a fejbőrünk védekező mechanizmusa miatt több faggyú termelődik, hogy védje hajunkat a kiszáradástól. A hajvégek a hidegnek köszönhetően viszont sokkal jobban kiszáradnak. Bátran váltsunk ilyenkor más típusú hajápoló készítményekre, hiszen lehet, hogy ami tavasszal, vagy nyáron bevált, az most nem fog.

Otthon támogathatjuk olajas pakolásokkal estenként hajunkat és fejbőrünket is. Alapvetően az e-vitamin tartalmú olajakra támaszkodhatunk ilyenkor is. Néhány példa: kókuszolaj, olivaolaj, ricinusolaj. Akár ezek keverékével is ápolhatjuk. A hajvégeket mindig jó alaposan kenjük ezekkel, mivel több ápolást igényel.

Arcápolási recept otthonra:

Arcradír:

Nem kell más hozzá csak olivaolaj és cukor. Keverjük össze a hozzávalókat és finoman masszírozzuk a bőrünkbe. Ne dörzsöljük nagyon. Ha végeztük öblítsük le langyos vízzel.



Arcpakolás:

Kaparjuk ki egy fél avokádó belsejét, nyomkodjuk szét, majd keverjük el egy fél teáskanálnyi mézzel, és az egészhez adjunk egy kevés natúr joghurtot. Ne legyen túl híg. Vigyük fel az arcunkra, a szemkörnyéket kihagyva, majd egy negyedóra elteltével öblítsük le.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL