GASZTRO

Bounty-s és túró rudis palacsinta

Szerző:
Szabó Anna
A jól elkészített palacsinta főételnek vagy desszertnek is megállja a helyét. Szinte megunhatatlan és az elkészítése sem túl bonyolult, ha figyelünk pár fontos részletre. Először is arra, hogy a tésztába tegyünk egy kevés olajat, így nem kell a leragadástól tartanunk. S arra is ügyeljünk, hogy sütésnél a hőmérséklet ne legyen túl alacsony, se túl magas, közepes lángon süssük, így egyenletesen sült palacsintákat kapunk.

 

Hozzávalók a tésztához:

5 db tojás
50 dkg liszt
1/2 l tej
2 dl szóda
2 ek cukor
1 dl olaj

Bounty-s töltelékhez:

mogyorókrém, kókuszreszelék

Túró rudis töltelékhez:

40 dkg túró, 2 ek porcukor, 1 ek tejföl

A hozzávalókból a szokott módon palacsintatésztát kavarunk. A kisült palacsintát még melegen megkentjük mogyorókrémmel és megszórjuk kókuszreszelékkel, s feltekerjük.
A túró rudishoz szintén mogyorókrémmel kenjük meg a palacsintát, majd erre következik a tejfölös, cukros túró, melyet a közepére halmozunk és így csavarjuk fel. Melegen és hidegen is fogyasztható.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL