LELKIPATIKA

A tudat lecsendesítése = meditáció

Szerző:
Szabó Anna
Hála az előző recepteknek, már tudod mi is az a stressz, és, hogyan lehet hatástalanítani. A felszabadult érzés néhány napig feldob, aztán megint jönnek a hangulatváltozások. Még nem vagy kiegyensúlyozott.
Aggodalomra azonban semmi ok

Jó úton jársz! Mert ez az út vezet el a mindennapok tudatos megélésén keresztül a kiegyensúlyozott élethez. És ebben segítségedre lehet a tudat folyamatos lecsendesítése, melynek legjobb eszköze a meditáció.


A meditációt talán csak elkezdeni nehéz, de ahogy megérzed jótékony hatását, már abba sem tudod majd hagyni. Ezért kezdetben célszerű úgy meditálni, ahogy neked a legmegfelelőbb. Olyan módszert kell választani, amely a leginkább kedvedre való. Az első lépés mindig a stressz kellemetlen hatásainak legyűrése. Ha tovább folytatod a rendszeres meditálást, akkor a tudatosság egy olyan magasabb szintjére érsz, ahonnan – ha letekintesz saját életedre -, képes leszel annak minden területét pontosan, és higgadtan átlátni. De nem csak átlátni, hanem irányítani is, és ez nagyon fontos dolog! Életünk ugyanis csak az után válhat igazán örömtelivé, ha megoldjuk azokat a belső konfliktusokat, amelyek akár a túlzó vágyakból, akár önzésből, önbizalomhiányból eredhetnek.


Egyszerű, és ráadásul könnyű is

Sokunknak már van valami fogalma a meditációról. A múltban sajnos kialakult egy kicsit pontatlan kép róla: az emberek kizárólagos összefüggésbe hozták a keleti vallásokkal, a szigorú koncentrációval, a szellemi hatalmak mozgósításával, és a hétköznapi világtól való elvonulással. Az igazság viszont az, hogy a meditáció nem egyenlő a szigorú koncentrációval, és nem is azért meditálunk, hogy szellemi erőket uraljunk. Hiszen éppen a meditáció az, amely képessé tesz bennünket az élet teljes élvezetére azáltal, hogy segít kibontakoztatni képességeinket.
A meditáció azért is egyszerű, mert valódi természetünkkel és felsőbb tudatosságunkkal teljes összhangban működik. A boldogság elérésének módszere megtanulható. És semmi mást nem kell tenned, csak használtba veszel néhány technikát.



Két nehéz bőröndöt cipelünk életünk során

Manapság úgy éljük az életünket, mintha két nehéz bőröndöt cipelnénk magunkkal, és úgy kellene szaladgálnunk. Az egyik bőröndben a múltunk fájdalmai tornyosulnak, a másik, pedig a jövőnkkel, kapcsolatos félelmeinkkel van tele. Elég egyértelmű tehát, hogy ha valaki ilyen terheket cipel, fáradtan kóvályog egész nap, arról nem is beszélve, hogy sokan még az ágyukba is magukkal viszik ezeket a rettenetes súlyokat.


Ahhoz, hogy megszabaduljunk ezektől a terhektől, és legalább egy kis időre megpihenhessünk, le kell raknunk a nehéz koffereket. Ha ez akár csak néhány percre is sikerül, már sokkal könnyebbnek, és frissebbnek fogjuk érezni magunkat. A meditáció pont ebben lesz segítségünkre: egy időre letesszük mindkét bőröndöt, és megpihenhetünk. Amikor pedig újra felvesszük őket, már sokkal könnyebbnek fogjuk érezni. Azért tűnnek könnyebbnek, mert elménk megpihent. És ha egy idő után sikerül azt elérnünk, hogy néhány felesleges dolgot kiszórjunk belőlük, a bőröndök még könnyebbé válnak majd. Minden egyes meditáció után könnyebb és könnyebb lesz a teher, és mi magunk is egyre erősebbé válunk.


Dióhéjban

Szabadulj meg minden tehertől: a folytonos aggódás nem más, mint egy rossz szokás.








Folytatjuk!


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL