Hozzávalók
1 kg liszt
1 kocka élesztő
6 dl tej
2 dl kefir
só
Elkészítés
Morzsold el az élesztőt a lisztben és add hozzá a többi hozzávalót. Gyúrd össze alaposan, majd műanyag tálba téve, lefedve tedd a hűtőbe. Nem baj, ha pihen ott 1-2 órát.
Melegítsd elő az olajat és egy kanállal szedj ki belőle nagyjából akkora darabokat, mint egy barack, és kézzel nyújtogasd szét jó vékonyra. A kanál és a kezed legyen olajos, miközben a szaggatást és a nyújtogatást végzed. Fontos a kellő vékonyság is, mert valójában az olajban fog megkelni a tészta, és ha vastagra hagyod, akkor nyers maradhat a belseje.
Tedd a forró olajba és mindkét oldalát süsd át.
A maradék tészta mehet vissza a hűtőbe, jó lesz legközelebb is, ha szükség van rá. 1 hétig is eláll.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK