ÁLLATI CUKISÁGOK

Kiskutyákat dobáltak ki a panelházak közé

Szerző:
Szabó Anna
Szakadó esőben, a Szeged-rókusi panelházak közé dobált ki egy ismeretlen elkövető öt önálló életre képtelen kiskutyát. A lelketlen állatkínzó által elkövetett cselekmény kimeríti az állatkínzást, ami börtönnel is sújtható bűntett. Az eset kapcsán a rendőrség nyomozást indított.

 

Állatbarátok a kiskutyákat dobozba tették. Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere a kutyákat biztonságba helyezte.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa szerint nagyon sokan felelőtlenül engedik szaporodni házi kedvenceiket: sokkal több a teljesen ingyen örökbe fogadható házi kedvenc, mint amennyi felelős gazdajelölt van. A szaporított kiskutyák gazdához adása így nehézkes. Az utcára kitett, gyöngécske kutyákat ha nem szedte volna össze az állatvédő egyesület munkatársa, a biztos pusztulás várt volna rájuk.

Az Orpheus évente 800 kutyát és cicát ment meg, az emberek értelmetlen és kínzó cselekményei fölött nem lehet napirendre térni - mondta el az állatvédő. A megmentett állatok örökbefogadókra várnak. Örökbe fogadható kutyák és macskák kapcsán a www.ebangyal.hu oldalon lehet informálódni.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL