2018. szeptember 19. - Vilhelmina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 19. - Vilhelmina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Az elfogadás angyali perspektívából

Keszthelyi Katalin

„Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek” – szól a régi zen-buddhista bölcsesség, ami életünk egyik legnehezebb feladatára, az elfogadásra tanít. Mert nincs nehezebb dolgunk földi életünk folyamán, mint az elfogadás – legyen szó akár önmagunkról, akár embertársainkról, vagy akár egy látszólag elfogadhatatlan helyzetről.

 

Elfogadni, hogy a másik máshogyan éli az életét, elfogadni, hogy a gyermeked, kinek Te a legjobbat szeretnéd, azzal ellentétes irányba akar haladni, mert őt vállalt sorsa másfelé hívja. Elfogadni önmagad életét, és belesimulni a lét áramlásába, még ha a legnagyobb veszteséget is kell épp átélned. Fogadd el az életed, hisz a Tiéd. Magasabb rendű célja van mindannak, amin keresztülmész, legyen az akár jó, vagy rossz. Bízz Angyalaidban, akik terelgetnek az úton, bármerre is vigyen az. Csak fogadd el! De vigyázz! Az elfogadás nem egyenlő a beletörődéssel. Beletörődni annyi, mint morogva, vagy csüggedten feladni és belenyugodni a helyzetbe, hogy „na jó, legyen”. Az elfogadás pedig azt jelenti, hogy tiszta szívvel, nyitottan várni, mi történik, mert tudod, minden érted van.

 

Nehéz, tudom. Mikor nyomasztanak a gondok, sok a teher, a helyzet kilátástalannak tűnik, vagy épp életed legnagyobb veszteségét éled át. Furcsán és talán frusztrálóan hatnak e szavak, hogy „fogadd el”. Az ego tombol, és állandó ellenállásra, harcra késztet a kialakult helyzettel szemben abban a reményben, hogy azzal megszűnik a baj. Gondolom, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, nem fog.

Az elfogadás bárminek a feltétel nélküli befogadását jelenti. Az elfogadás nem gyengeség. Hatalmas erő lakozik benne. Nem jelenti azt sem, hogy nem cselekszel, és nem tűzöl ki magad elé célokat, és nem akarsz már semmi változást kieszközölni az életedben. Ebben az állapotban látod csak igazán, mit kell tenned. Míg az ellenszegülés merevvé tesz és elkülönít társaidtól, az elfogadással mindent és mindenkit úgy fogadsz el, amilyen.

Az elfogadás egy alternatíva, minden bizonnyal a legnehezebb, de ez egy olyan választási lehetőségünk, amit csak mi tudunk megadni önmagunk számára.

Két út áll előttünk, ha egy problémával találjuk szembe magunkat: vagy elfogadjuk, ami történik, meglátjuk benne a pozitívat és a békés lelkiállapotot választjuk, vagy harcolunk a baj ellen, szerencsétlennek érezzük magunkat és küzdünk az univerzum ellen. Minden baj és minden változás mögött megtalálni a leckét és a célt – ezek segítenek majd, hogy az adott helyzetet magadhoz öleld, ahelyett, hogy harcolnál ellene.

Tudom, nehéz sokszor az elfogadást alkalmazni, főleg, mikor mélyen meg vagyunk győződve arról, hogy a dolgok nincsenek a helyes útjukon. De az igazság az, hogy előfordul, hogy nem tudjuk megváltoztatni a valóságunkat, bármennyire is szeretnénk.

Ahelyett, hogy az előtted álló zárt ajtót figyeled, vagy már kezdesz belefáradni, hogy erőnek erejével próbálod áttörni azokat, nézz szét magad körül, hogy hány nyitott ablakot találsz? Mert ahol Isten becsuk egy ajtót, kinyit egy ablakot… Ha egyedül nem megy, kérd Angyalaid segítségét, hogy vezessenek át e nehéz időszakon. Kérd, hogy mutassanak utat, segítsenek meglátni a dolgokat egy magasabb perspektívából.

S ekkor jön az égi áldás: mihelyst elfogadod az életed, a nehézségek megszűnnek annak lenni. Lehet, külsőleg nem változik semmi, csak Te, belülről. De nem is a külvilág, ami számít. A lényeg, hogy Te belülről kibékülsz önmagaddal, a problémáiddal, elfogadod veszteségeidet. Már nem akarsz más lenni, máshol lenni, hisz’ tudod, hogy oka és célja van mindennek, és tudod, hogy Angyalaid vigyáznak Rád és vezetnek utadon. Belesimulsz az élet áramába, nem vágyakozol, és akkor…

„Akkor megnyílik magától az ég,

S egy pici csillag sétál szembe véled,

S olyan közel jön, szépen mosolyogva,

Hogy azt hiszed: a tenyeredbe hull.

 

Akkor – magától – szűnik a vihar,

Akkor – magától – minden elcsitul,

Akkor – magától – éled a remény.

Álomfáidnak minden aranyágán

Csak úgy magától – friss gyümölcs terem.

 

Ez a magától: ez a Kegyelem.”

(Reményi Sándor: Kegyelem)

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Könnyen vagy nehezen tanulsz a hibáidból? - Válaszolnak rá a csillagok!

Könnyen vagy nehezen tanulsz a hibáidból? - Válaszolnak rá a csillagok!

Mindenki követ el hibákat, ez teljesen természetes, hiszen azokból tanulunk, általunk fejlődhetünk. Ezért nem szabad ostorozni magunkat, mikor hibát vétünk, hanem örülni kell a lehetőségnek, hogy tanulhatunk, és így kevesebb lesz az esélye annak, hogy legközelebb is elkövetjük. Vajon a csillagjegyed alapján te könnyen vagy nehezen tanulsz a hibáidból?

Tovább »
5 jel, hogy a kapcsolatod előre el volt rendelve

5 jel, hogy a kapcsolatod előre el volt rendelve

Minden kapcsolatban utalnak bizonyos jelek arra, hogy az ikerlángoddal vagy éppen a lelkitársaddal találkoztál, ahogyan arra is, hogy a találkozás karmikus volt-e, vagy csak megtörtént magától. Ha párkapcsolatodban felismered ezt az 5 jelet, akkor nagy a valószínűsége, hogy az nem véletlenül alakult ki, hanem előre el volt rendelve.

Tovább »
Válassz egy imát és mondd el az Ősz Angyalainak, hogy tökéletes őszi időszakod legyen

Válassz egy imát és mondd el az Ősz Angyalainak, hogy tökéletes őszi időszakod legyen

Legyen az őszi időszakot pont olyan, mint amilyennek szeretnéd! Jöjjön eső, ború, és hideg idő, te varázsolj bele színt! Válassz egyet – vagy akár mindet! – az Ősz Angyalainak imái közül és fordulj hozzájuk segítségért vagy útmutatásért! Szeptember, Október és November Angyala csak arra vár, hogy segíthessenek, de ehhez az kell, hogy Te megtedd az első lépést feléjük!

Tovább »

Kalkulátor

A főzés technikája

Minden nő életében eljön az a pillanat – sőt talán a férfiakéban is –, amikor fakanalat vesz a kezében és alkotni kezd a konyhában. Vagy legalábbis próbál. Mert a kezdőknek minden fogalom, még a legalapvetőbb is új, ám a receptek többnyire nem

Még több kalkulátor »

Szakértők

Búza Judit

Spirituális fejlesztő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Búza Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép