PASISZEMMEL

Férfihumor - női sértődés

Szerző:
Szabó Anna
Ha mi pasik összejövünk és elkezdünk viccelődni, ti nők azon másodpercek alatt megsértődtök. Akkor is így van ez, amikor a párkapcsolatunkban teszünk egy poénos megjegyzést.

 

A férfiak és nők humora jelentősen eltér egymástól. Kevés olyan nő van, aki egy férfitársaságban fel tudja venni a tempót és nem megbántódik, hanem visszaválaszol. Ezek a nők tudnak olyan munkahelyen dolgozni, ahol férfikollégák veszik körül őket, nem pirulnak el és nem akadnak ki a pikáns beszólásokon, sőt, még rá is dupláznak. De a nagy többség trágárkodásnak, tapintatlanságnak veszi a férfiak humorát. Hát igaz, valóban néha kicsit túllövünk a célon, főleg egy-két sör után, vagy ha többen gyűlünk össze és „erősebbnek” érezzük magunkat. Ilyenkor eresztjük meg azokat a beszólásokat, amin ti nők aztán napokig tudtok dühöngeni.


Amikor egy nő megkérdezi élete párjától, hogy ez, vagy az a ruha jól áll-e neki, a férfi vagy udvariasságból megdicséri, vagy tesz egy poénos megjegyzést.


És ezt a poént ti nők már nem értitek. Nektek az nem vicces, hogy Angeline Jolie-n jobban állna ez a méregdrága ruci, komolyságot vártok el tőlünk, pedig nekünk nincs kedvünk komolyan beszélgetni. Ennek többnyire az az oka, hogy az egész életet, annak minden momentumát, és gyakran a problémákat is igyekszünk lazábban felfogni. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha egy veszekedés hevében egy odavetett vicces beszólásunkon nevetni tudnátok és már a vita is csendesedne, ehelyett általában még jobban bedurvul, mert ti azt mondjátok: Már megint elhülyülöd a dolgot.


Nem tudunk változtatni a hozzáállásunkon, alapból egyszerűbbnek gondoljuk a dolgokat és szeretünk hamar túlesni a nehézségek megoldásán.


Jó lenne, ha elgondolkodnátok rajta: nem lehet, hogy nem mi vagyunk infantilisek hanem ti veszitek túl komolyan a dolgokat? Hogy esetleg egy viccelődéssel elejét lehetne venni egy balhénak? Hogy nem kéne minden apróságot véresen komolyan venni és életre-halálra szólóan megbeszélni? Próbáljátok kicsit könnyebben venni az élet nagy „történéseit”, nem megsértődni a poénunkon, hanem esetleg visszavágni és akkor együtt fogunk nevetni és nem pedig veszekedni…

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL