ANGYALISKOLA

Angyalszerepben...

Szerző:
Szabó Anna
Talán nem véletlen az, hogy az angyalokat a leggyakrabban kecses, törékeny, szépséges nőként ábrázolják, bájos tekintettel, kedves mosollyal. Az angyalok, habár jólelkűek és segítőkészek, korántsem gyengék, sőt, olyannyira erősek, hogy rengeteg terhet képesek cipelni a vállukon, akárcsak mi, nők.

 

Egy hétköznapi nő, élete során többféle szerepbe kóstolhat bele. Ilyen a feleség-, az anya-, a nagymama-, valamint, amiről most lesz szó, az angyalszerep. Mindez egyrészt abban nyilvánul meg, hogy ösztönösen tudunk gondoskodni a párunkról, családunkról. Nem várunk el viszonzást azért az önzetlen szeretetért cserébe, amit adunk. Ha problémával találjuk szemben magunkat, igyekszünk minél hamarabb megoldást találni rá. Az angyalszerep - ha lehet ezt mondani - megköveteli az önzetlenséget. Egy nő életében egy bizonyos idő után átértékelődnek a dolgok. Eljön az az idő, amikor már nem az ÉN lesz a fontos, nem az fog a középpontban állni. Nos, ekkor fog igazán kiteljesedni az angyali szerepkör.Amikor már nem csak saját magunkról kell majd gondoskodnunk, hanem egy másik személyről is, amikor nem csak a saját érdekeinket kell majd szem előtt tartanunk, hanem az övéit is. Nem szabad, hogy mindez teher és fáradtság legyen számunkra, mert ha ez így van, akkor azt nem szívből tesszük és az bizony egy idő után rossz irányba fog minket vezetni. Ám ha valaki ezt az odaadó gondoskodást önzetlenül teszi, akkor fog igazán megmutatkozni angyali mivolta.

Ha egy nő boldog, az látszik rajta. Elárulják a mozdulatai, a gesztusai, a mimikája. Kiül az arcára a nyugodtság és az „angyali báj”. Az angyalok egyik fő tulajdonsága a gondoskodás. A nőknél ez természetükből fakadóan jön, hiszen gondoljunk csak a babáival játszó kislányra. Öltözteti, fürdeti, megfésüli őket. Majd később, amikor a kislányból édesanya válik, ugyanilyen odaadóan gondoskodik és törődik majd a saját gyermekeivel is. Amikor már a gyermekek nagyobbacskák lesznek, igyekszik majd terelgetni őket a jó útra, pont úgy, ahogyan az angyalok próbálják az embereket.

Másrészt az angyalszerep a nők erejében mutatkozik meg. Lehet, hogy fizikailag gyengének tartanak bennünket, de lelkileg nagyon erősek tudunk lenni. Rendelkezünk azokkal a tulajdonságokkal, amelyek segítségével könnyen átlendülünk egy-egy nehéz helyzeten. Képesek vagyunk a legkilátástalanabb helyzetben is optimisták és bizakodóak maradni, mert tudjuk, hogy nincs olyan, hogy ne tudnánk megoldani az adott helyzetet.

Egyet tehát bizton állíthatunk, az angyaloknak és a nőknek sok közös vonása van. Aki kedves és segítőkész az emberekkel arra gyakran mondják, hogy „Te egy angyal vagy!” Nem véletlen ez a hasonlat, hiszen még ha nem is látjuk az angyalokat, jelenlétüket érezzük, rendelkeznek egyfajta pozitív kisugárzással, amelyet érzékelünk bárhol is legyünk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL