REJTÉLY-MISZTIKA

Három rejtélyes vízi teremtmény legendája

Szerző:
Szabó Anna
A tengerek és óceánok világa mindig is a legtitokzatosabb, és legbizarrabb teremtményeknek nyújtott békés lakhelyet. Egyesek csupán a képzelet szüleményei, mások viszont valós, sokszor félelmet keltő, ám csodálatos lények. A kérdés azonban nem más, mint hogy hol van az a bizonyos vékony határvonal fikció és valóság között.

 

A vizek mélységének titka mindig is varázslatos vonzerővel bírt. Képzeljük csak magunkat egy korabeli tengerész helyébe. Szinte látjuk magunk előtt az ütött-kopott hajót, dülöngél lábunk alatt a fedélzet, előttünk pedig nincs más, csak a nagy semmi. Nem csoda hát, ha ilyenkor a képzelet válik az egyetlen valamirevaló mentőövvé. Vagy talán mégsem minden a képzelet játéka? Mindnyájan hallottunk már legendás vízi szörnyetegekről, melyek valódisága, finoman szólva is, kétségeket von maga után. Az egyik ilyen legismertebb szörny nem más, mint az óriáspolip.

{KEPGALERIA}

Az elmondottak alapján világosan láthatjuk, hogy egyáltalán nem könnyű meghúzni a határt fikció és realitás között sőt, nincs is feltétlenül szükség rá. Sokkal egyszerűbb élvezni ezeket a történeteket és csodálni az emberi képzelőerő határtalanságát, vagy, ha úgy tetszik, a valóság rémisztő sokszínűségét.

 

Felhasznált irodalom: Farkas Henrik: Legendák állatvilága

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL