SZÉPSÉG

Színezd a hajad természetesen!

Szerző:
Szabó Anna
Sokan nem mernek eltérni az eredeti hajszínüktől, mivel nem szeretnék kémiai anyagokkal roncsolni a hajukat. Teljesen érthető. Azonban van természetes megoldás is a hajszínezésére, ami ugyan hosszadalmasabb is, és nem feltétlenül drasztikus a változás, viszont cserébe ténylegesen természetes anyagokkal kényeztethetjük a hajunkat.

 

A természetes anyagok a szépségápolásban már évezredek óta jelen vannak, így nem meglepő, hogy a hajszínezésre is találtak már megfelelő hozzávalókat. Otthon megoldhatjuk a dolgot, néhány egyszerű és nagyszerű ötlettel. Mindazoknak ajánljuk, akik nem akarják vegyszerekkel kezelni a hajukat, vagy csupán annak árnyalatán szeretnének változtatni.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a felsorolt módszerek nem hoznak drasztikus változást, csupán hajunk árnyalatát, színének erősségét változtathatjuk meg vele, mindeközben pedig még erősítjük és tápláljuk is hajkoronánkat.

 

Vörös

Amennyiben világos a hajad, vagy rendelkezik már egy alapvető vöröses árnyalattal, akkor ezekkel a tippekkel vöröses árnyalatot kölcsönözhetsz neki.


Kamilla


A kamillavirág főzetét hajmosás után használjuk. Amikor már mindennel kész vagyunk, egy lavórba öntsünk langyos kamillafőzetet és abban áztassuk a hajunkat, vagy egyszerűn a hajmosás végeztével öblítsük át mindig kamillával. Kiöblíteni nem kell belőle egyáltalán. A kamillateát a szokásosnál főzhetjük erősebbre.


Cékla


A cékla nem csak tápanyagai miatt hasznos, hanem a színezőanyagai miatt is. Hajmosás előtt kenjük be hajunk teljes felületét cékla lével. Ha van otthon gyümölcscentrifugánk, akkor a legegyszerűbb, ha egy friss cékla levét azzal nyerjük ki. Hagyjuk hatni úgy negyven percig, majd a szokásos módon mossuk meg a hajunkat. Ismételjük akár hetente.


Répa


A répában is találunk a vitaminok mellett színezőanyagokat. A répalét is hajmosás előtt vigyük fel a hajunkra, a negyvenperces időintervallum itt is maradhat, majd mossunk hajat.


+ Répa és cékla lé keveréke: A kétfajta levet akár keverve is felvihetjük a hajunkra a hajmosások előtt.

Hajszín sötétítése

Ha erősebb, sötétebb hajszín a vágyad, de festeni azért nem akarod, akkor is van megoldás számodra.


Dió


A dió nagyon jó hajerősítő, így a színezés mellett erősítheted is a hajadat általa. Nem kell mást tenni, csak a még zöld dió héját kifőzni vízben és ezzel öblíteni a hajadat a hajmosást követően.


Kávé


Az antioxidánsai mellett jó hajsötétítő, hajbarnító lehet a kávé is. A főzetet feltehetjük a hajmosás előtt. Körülbelül fél órát hagyjuk rajta. Arra figyeljünk, hogy ne legyen túl hideg vagy meleg a kávé, amikor felvisszük a hajra.


Feketetea


A feketeteára ugyanaz igaz, mint a kávéra, kiválóan alkalmas a hajsötétítésére. Áztathatjuk benne a hajunkat a hajmosást követően, viszont ezt még leöblítenünk sem kell.


Világosítás

Néhány árnyalatot világosíthatunk saját hajszínünkön, illetve a festett szőke haj sokkal élettelibb, csillogóbb lesz, ha az alábbiakat alkalmazzuk.

Citrom


Napsütéses napokon nincs más teendőd, mint felkenni a hajadra a friss citrom kinyert levét, és kiülni vagy feküdni egy kicsit a napra.

Méz


Hajmosás előtt kenjük fel a hajra, hagyjuk rajta fél órát, majd mossunk hajat.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL