2018. szeptember 19. - Vilhelmina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 19. - Vilhelmina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Az angyali szeretet nyelve

Kovács Anita

Minden ember egy másik világ. Biztosan te is észrevetted már, hogy ugyanazon a nyelven beszélünk, de valahogy mégsem értjük meg egymást igazán. Ez azért fordulhat elő, mert bizony megeshet, hogy másként kommunikálunk. Másként mutatjuk ki a szeretetünket.

 

A szeretet 5 nyelve

Ezt a fogalmat az amerikai származású, keresztény író, Gary Chapman alkotta meg 1992-ben. Az írás mellett egyaránt foglalkozik párkapcsolati terápiával és tanácsadással is. Felfedezte, hogy az emberek esetenként másként mutatják ki az érzéseiket a párjuk iránt, akikhez így nem biztos, hogy eljut az információ. Egy szemléletes hasonlat szerint a személyiségünk olyan, mint egy motor, melyet folyamatosan üzemanyaggal (szeretettel) kell ellátni, de ha nem megfelelő üzemanyaggal próbálkozunk, a motor tönkremehet, és egy idő után már nem is működik. Tehát így vezet a rossz nyelvhasználat konfliktusokhoz, veszekedésekhez. Mindezt azért, mert egyszerűen nem értjük a párunkat, és lehet, hogy fogalmunk sincs róla, hogy mennyire szeret minket, nem “beszélünk” az ő nyelvén. Mi lehet a megoldás? A tanulás.

Miben segíthetnek az angyalok?

Ha te is a fent leírt problémától szenvedsz, egyszerűen kérd az angyalok támogatását a tanulásban. Koncentrálj arra a problémára, vagy konfliktusra, ami gondot okoz, és kérd a feloldást. Angyali meditációval eljuthatsz olyan szintre, ahonnan fentről, külső személyként tekinthetsz a problémára, így megtalálhatod a megoldást. Az angyalok segítségével megismerheted kedvesed érzéseit, és kiderítheted, hogy mi a szeretet nyelve, így hozzáláthatsz a munkához, hogy új, szeretetteljes alapokra helyezhessétek a párkapcsolatotokat.

Mindenkinek van elsődleges és másodlagos nyelve, de általában az elsődleges nyelven lehet nála a legjobban célt érni. Ha a meditáció alatti gondolkodás során esetleg nem jöttél rá a szerelmed szeretetnyelvére, az interneten böngészve, különböző tesztek segítségével is kiderítheted a megoldást. De talán az alábbi leírás is segít.

Elismerő szavak

Ennél a nyelvnél az egyén úgy érzi, hogy számára mindennél többet jelentenek a dicsérő szavak, és a kimondott érzések. Nála hiába próbálkozunk tettekkel tudtára hozni az érzéseinket, neki csak a mondanivalónk számít.

Minőségi idő

Aki ezt a nyelvet beszéli, annak a szeretetet az együtt eltöltött idő jelenti. De nem abban a formában, hogy tévézünk, vagy te olvasol, én netezek, hanem ténylegesen közösen kell csinálni valamit. Ez lehet például egyszerű beszélgetés, közös játék, kirándulás, vagy egy meghitt séta. A lényeg, hogy a figyelmünket ilyenkor egymásnak szenteljük.

Ajándékozás

Aki az ajándékozás nyelvét beszéli, annak szüksége van kézzel fogható bizonyítékra ahhoz, hogy tudja, szeretjük. Mert amikor készítünk, vagy vásárolunk egy tárgyat, az azt jelenti, hogy gondolunk a másikra akkor is, ha nem velünk van. Meg akarjuk őt lepni, örömet okozni, tehát szeretjük őt.

Szívességek

Annak az embernek, aki így tudja kimutatni a szeretetét, úgy tudjuk legkönnyebben meghódítani a szívét, hogy mi is tettekben fejezzük ki a szeretetünket. Ilyen lehet például egy olyan tevékenység, amely megkönnyíti a másik életét, vagy terhet vesz le a válláról, mint a mosogatás, a bevásárlás, vagy az, hogy kivasaljuk a másik ruháját, vagy éppen elmegyünk helyette a lakógyűlésre. Ennek az embernek a tettek számítanak. Bármi mást fölösleges, tettethető dolognak tart.

Testi érintés

Ennél a szeretetnyelvnél nem a szavak, vagy az ajándékok számítanak, hanem az ölelés, a csók, és a kedves puszik. Így képes magát igazán biztonságban érezni. Számára egy kedves arcsimogatás mindennél többet jelent. Kutatások egyébként kimutatták, hogy például azok a gyerekek, akiket rendszeresen megölelnek, megpuszilnak, sokkal egészségesebbek azoknál a gyerekeknél, akiknek nem így fejezik ki a szülők a szeretetüket. De ez a felnőttekre is igaz, hiszen egy jó hosszú, elmélyült ölelés igazi stresszoldóként szolgál egy nehéz nap, vagy egy bosszantó pillanat után.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Könnyen vagy nehezen tanulsz a hibáidból? - Válaszolnak rá a csillagok!

Könnyen vagy nehezen tanulsz a hibáidból? - Válaszolnak rá a csillagok!

Mindenki követ el hibákat, ez teljesen természetes, hiszen azokból tanulunk, általunk fejlődhetünk. Ezért nem szabad ostorozni magunkat, mikor hibát vétünk, hanem örülni kell a lehetőségnek, hogy tanulhatunk, és így kevesebb lesz az esélye annak, hogy legközelebb is elkövetjük. Vajon a csillagjegyed alapján te könnyen vagy nehezen tanulsz a hibáidból?

Tovább »
5 jel, hogy a kapcsolatod előre el volt rendelve

5 jel, hogy a kapcsolatod előre el volt rendelve

Minden kapcsolatban utalnak bizonyos jelek arra, hogy az ikerlángoddal vagy éppen a lelkitársaddal találkoztál, ahogyan arra is, hogy a találkozás karmikus volt-e, vagy csak megtörtént magától. Ha párkapcsolatodban felismered ezt az 5 jelet, akkor nagy a valószínűsége, hogy az nem véletlenül alakult ki, hanem előre el volt rendelve.

Tovább »
Válassz egy imát és mondd el az Ősz Angyalainak, hogy tökéletes őszi időszakod legyen

Válassz egy imát és mondd el az Ősz Angyalainak, hogy tökéletes őszi időszakod legyen

Legyen az őszi időszakot pont olyan, mint amilyennek szeretnéd! Jöjjön eső, ború, és hideg idő, te varázsolj bele színt! Válassz egyet – vagy akár mindet! – az Ősz Angyalainak imái közül és fordulj hozzájuk segítségért vagy útmutatásért! Szeptember, Október és November Angyala csak arra vár, hogy segíthessenek, de ehhez az kell, hogy Te megtedd az első lépést feléjük!

Tovább »

Kalkulátor

Milyen vagy a kínai horoszkóp szerint?

Megtudhatod, hogyan gondolkodnak a kínaiak személyiségedről, ha kiválasztod, melyik jegyben születtél.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Töltszéki Judit

Kozmetikus

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Töltszéki Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép