GASZTRO

Mit fogyasszunk, és mit ne fogyasszunk?

Szerző:
Szabó Anna
Hihetetlen, hogy mik történnek mostanság. Élelmiszer botrány, lejárt szavatosságú termékek, pékáruba sütött egerek, újradátumozott élelmiszerek, génkezelt zöldségek, gyümölcsök. De melyek azok az élelmiszerek amelyek biztonságosan elfogyaszthatóak?

Mottód legyen ételeid megválasztásánál:
,,Amit úgy érzel, nem szabad, azt ne is edd!”

Ne feledjük, hogy az egészséges immunrendszer meggátolhatja a depresszió kialakulását is. Azonban a sok vegyi anyaggal kezelt zöldség és gyümölcs melyet elfogyasztunk, korai halált okozhat. Kezdetben immunrendszerünk gyöngül le, éveken keresztül lassú, de igen súlyos folyamat mehet végbe szervezetünkben.


Ha lehetséges, vásároljunk bio piacon, ahol biogazdálkodásból származó élelmiszereket kaphatunk. Amennyiben áttérünk a bio termékek fogyasztására, rengeteg vegyi anyagot szűrhetünk ki életünkből. Drágábbak ugyan ezek a termékek, de sokkal ízletesebbek, egészségesebbek, mint a génkezelt, vegyszerezett termékek.


Szépnek szép az a sokszor vásárláskor látott óriásparadicsom, de megéri, hogy a méretével foglalkozzunk? Lehet, hogy óriás, de attól még nem biztos, hogy egészséges és megtalálhatóak benne az oly fontos vitaminok.
A paradicsom nagy mennyiségben tartalmaz C -és E vitamint, béta-karotint, kalciumot, foszfort, és magnéziumot. Kiemelkedő antioxidáns hatása, mellyel méregtelenítő tulajdonsággal rendelkezik. Ez a sok vitamin tehát nem biztos, hogy megtalálható abban a szép nagy paradicsomban. Kívülről szép, na de belülről..


A vegyi anyagok nagy rombolást végezhetnek belső szerveinkkel. Ha kisebb dózisban kerül szervezetünkbe a káros anyagokból, létfontosságú, egészséges szerveink megküzdhetnek velük.

Amennyiben a sok kicsi sokra megy, daganatos megbetegedéseket okozhatnak!

Melyekre nagyon ügyelnünk kell!

- Közkedvelt és szinte elengedhetetlen reggeli utunkra indítónk a kávé vagy tea, magas vérnyomást, furcsa módon fáradtságot is okozhat.

- A koffeinmentes italok, kávék, teák sem egészségesek. De miért? Hisz nincs bennük koffein!

Igen ám, csak a koffein kivonásához különböző vegyi anyagokat
adnak
.


- Margarint vagy vajat? Tudtad, hogy ha margarint kensz reggeli ropogós zsemlédre, igazából étolajjal kened meg?
Margarint sokszor azért veszünk, mert úgy gondoljuk kevesebb telítetlen zsírsavat tartalmaz, mint a vaj.
A margarinkészítés során viszont a zsírtartalom csökkentéshez vegyi anyagokat használnak. A margarin készítésénél hidrogénkatalizátorral telített étolajat használnak. A vajban és más tejtermékben található telített zsírsavak lassítják a nyirokkeringést, és érelzáródást okozhatnak.

- A túlzott sófogyasztás sem jó. Magas vérnyomást és a vesék fokozott vízvisszatartását idézheti elő.

Amikor sót veszünk, mindenképpen jódozott sót válasszunk!

- A túlzott szénhidrát fogyasztásra is ügyelnünk kell. Kristálycukor helyett használjunk szőlőcukrot, mézet, barna cukrot.

- A lisztalapú termékek rengeteg problémát okozhatnak. Pl. búzaliszt: allergia kialakulása.
A búzaliszt finomítása során vegyi anyagokat használnak.


- A nem biogazdálkodásból származó húsok, halak gyakran tartalmaznak növekedésserkentő szereket. A vörös húsok (marha) nehezebben emészthetőek, ezért összefüggésbe hozzák a bélrák kialakulásával.

A feldolgozásra kerülő termékek számos vegyi anyagot tartalmaznak, amelyek tönkretehetik a természetes tápanyagokat.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL