KÖZÉRZET

Jó közérzet aromaterápiával!

Szerző:
Szabó Anna
Az aromaterápia legfőbb célja: Testünk, lelkünk egyensúlyának és jó közérzetünknek megteremtése. Látogass el te is a nyugalom szigetére. Lazulj el, és élvezd az illóolajok friss illatát.

A különböző illóolajakat növényekből, fűszernövényekből és egyes gyümölcsökből nyerik. Rendkívül nagy gyógyhatással rendelkeznek. Fürdővizünkhöz keverve vagy parfümként használva mind-mind kitűnő megoldást nyújt a stresszes hangulatra.

A levendula és a teafa illóolaját szabad csak közvetlen bőrfelületen használni!


A különféle illóolajokat, melyeken nincs feltüntetve, soha ne használjuk belsőleg!


Az illóolajok előkészítését a következőképpen végezzük:
Az olajokat úgynevezett hordozóolajokban hígítsuk fel, pl .szőlőmagolaj


Masszázsolaj készítésénél:
- 6 csepp illóolajat, 4 teáskanálnyi (20 ml) hordozóolajhoz adjunk.

Frissítő fürdő készítésénél:
- Ugyanezt a keveréket használjuk és adjuk egy kád meleg vízhez.

Parfüm készítésénél:
- Néhány csepp illóolajat valamilyen alkoholtartalmú italban oldjunk fel, pl. vodka, és ezt az oldatot kenhetjük a bőrünkre.


Az illóolajak párologtatása nem csak kellemes illatot kölcsönöz számunkra a lakás egyes helységeiben, hanem a relaxációhoz is kellemes hangulatot biztosít.

Az illóolajok magas koncentrátummal rendelkeznek, igen intenzívek, erősek. Ha nem merünk egyes illóolajokat használni és nem vagyunk biztosak a dolgunkban, mindenképp kérjük ki szakember véleményét, pl. aromaterapeuta



A leghatásosabb méregtelenítő, stresszoldó hatású illóolajok:

Borókabogyó: Az egyik leghatékonyabb méregtelenítő a különféle illóolajok közül. Egyes májpanaszokra, tisztításra, húgyúti gyulladásokra és vízhajtóként alkalmazzák elég nagy sikerrel.
Terhesség, illetve vesepanaszok esetén ne használjuk!

Tipp: Rozmaringolajjal keverve, fürdővízhez adva elmulasztja a másnaposság tüneteit.


Citrom: A citrom kiváló méregtelenítő tulajdonsággal rendelkezik. Illóolajban hatékony májtisztító, nagy segítség a különféle emésztési problémák esetén, serkentőleg hat a szív és érrendszer működésére.



Használata után közvetlenül 6-8 óráig ne menjünk a napra, és
szoláriumba.
A bőrön irritáció léphet fel!

Rozmaring:
Kiváló májtisztítónak bizonyult a rozmaring illóolaja. Javítja a vérkeringést, hasznos gyógyír az egyes bélpanaszok esetén. Jó vízhajtó.
Terhes nők és epilepsziában szenvedők ne használják!


Teafa: Nagy hatású fertőtlenítő, ugyanakkor kíméletes a bőrhöz. Immunerősítő hatása miatt méregtelenítéshez is javasolt. Biztonsággal használható minden bőrtípusra, kivéve a nagyon érzékeny bőrre. Igen erős védekezőszer nátha, influenza, gombás, vírusos és bakteriális fertőzések ellen.

Tipp: A herpesz ellen kiváló gyógyír. Kenjük be teafa olajjal naponta többször a herpeszes bőrfelületet. Fertőtleníti és szárítja a herpeszt.


Levendula: Hígítatlanul használhatjuk bőrünkön. Kiváló stressz és légzőszervi panaszok kezelésére. Javítja a testi-lelki közérzetet. Használatával jó hangulatot varázsolhatunk a fáradt hétköznapokban.








Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL