GASZTRO

Sós és vajas popcornt teszteltünk

Szerző:
Szabó Anna
Sem mozi, sem otthoni filmnézés nincs pattogatott kukorica nélkül! Ahogy baráti összejövetelek alkalmával is gyakran az asztalra kerül. A mikró előtt pedig reménykedünk, hogy ne égjen meg, és legyen finom. Mi kerestünk és teszteltünk!

 

Mindenki ismeri a tökéletes pattogatott kukoricát, a moziból. A gyönyörű sárgás színű, vonzó illatú és tökéletesen sós/vajas csodát, ami többnyire már a film elején elfogy. Azt sajnos lemásolni aligha lehet, de azért megközelítőleg hasonlót otthon is elkövethetünk, persze a megfelelő termékkel. Legyenek szépek a szemek, ropogósak, kellemesen ízesítettek, ne hagyjanak mellékízt és ne akarjuk kiinni utána a csapot - ezek az elvárásaink. Azok se csüggedjenek, akik nem filmnézés, hanem pl. olvasás közben szeretnek csemegézni - azt is felkutattuk ugyanis, mely termék után nem marad zsírfolt a könyvön, ha lapozgatjuk. Mindegyik fajtát ugyanannyi időre tettük be a mikróba és ugyanúgy ráztuk össze.

Spar - saját márka


(Dobozban is kapható, mi az egydarabos kiszerelést vásároltuk meg.)

Ára: 89 Ft/ csomag


Csomagolás: Az elején semmilyen magyar szót nem találtunk, csupán németül olvashatjuk el, hogy sós vagy vajas. A hátulján kárpótolásul rengeteg információt kaptunk, sőt, még egy aranyos rajzos leírást is. Azonban hiányoltuk a tápérték táblázatot, ami sehol nincs rajta, így nem tudtuk meg, miből mennyi van benne. Ez kizárólag a dobozos kiszerelésen szerepel. Kizárólag a belső, a mikróba kerülő csomagoláson van rajta az időtáblázat, hogy milyen teljesítményű készülékbe, mennyi időre kell betenni. Ezt a csomagolást viszont ne tapogassuk sokáig, mert akkor átüt az ízesítéshez való szilárd anyag.


Sós változat

Kipattogás: Nagyon kiadós, alig maradt belőle a tál alján. Nagy szemek lesznek, hihetetlen gusztusos, a kukoricaszemek maradványainak nyoma sem marad, szép sárga a közepe, nem ég meg.
Illat és íz: Illata nem igazán van, de íze annál kellemesebb, nem vadul sós, remekül eltalált, lágy íz. Utóíze nem maradt.
Összhatás: Még kihűlt állapotában is ropogós. A belső része nem rágós, nincs héj, ami megmarad a szánkban. Nem kell rá folyton inni, filmezés közben így tökéletes választás, ugyanis nem kell 10 percenként innivalóért rohangálnunk. A kezünk viszont kicsit zsíros maradt, így könyvet ne nagyon lapozzunk vele.

Vajas változat

Kipattogás: Nagyon figyeljünk az időre, mert könnyen megéghet. A mikróban nagyon pattog, mintha egy lőtéren lennénk, ennek ellenére még sok marad a tál alján és közepes szemeket kapunk. A közepe változó, a többség szép, némelyik sötétebb és marad félig megsült szem is.
Illat és íz: Kicsit mű az illata, de az ízén egyáltalán nem lehet érezni. Annak ellenére, hogy vajas, elég sós is, de a kettő jól keveredik. Némelyik szem azonban ízetlen. Utóíze nincs.
Összhatás: Igazán ropogós, eteti magát, kicsit szomjasak is lettünk rá a sós íz miatt. A kukoricaszemek belseje sajnos kiválik és összegyűlik a szánkban. Hidegen már kicsit rágósabb. Zsíros hatás nem maradt a kezünkön, ezért, ha olvasás közben csemegézünk, nem sérülnek a könyvlapok sem.

Mogyi


(Dobozban is kapható, mi az egydarabos kiszerelést vásároltuk meg.)


Ára: 129 Ft/csomag


Csomagolás: A felirat magyar - elöl is -, így nem kell keresgélni, ha esetleg nem beszélünk idegen nyelvet. Nincs rajta rajz, elég tárgyilagos, de tápértéktáblázat szerepel a csomagoláson, ennek köszönhetően megtudhatjuk, miből mennyi is van benne. Kívül is van rajta időtáblázat, ami ugyanúgy a belső tasakon is szerepel. Ez pozitívum. Az ízesítő anyag nem üt át, a csomagolás masszív.

Sós változat

Kipattogás: Rengeteg apró szem lesz belőle, marad is a tál alján egy kevés. A közepe kevésbé gusztusos, ugyanis igencsak megbarnul, viszont nem ég meg.
Illat és íz: Finom sós illata van, az íze változó, vannak alig érezhetőek és vadul sósak is, hiába ráztuk át többször is.
Összhatás: Rengeteg benne a héj, rágós, és fel-, illetve beleragad a szájba és a fogak közé. Hidegen a szájban is marad egy furcsa, lemoshatatlan réteg, ami elég kellemetlen. Filmnézés vagy olvasás közben valószínűleg nem ezzel szeretnénk foglalkozni, illetve azzal, hogy törölgessük a kezünket, ugyanis marad egy réteg a kezünkön is.

 

 

Vajas változat

Kipattogás: A sóshoz hasonlóan a szemek aprók, és marad közöttük olyan, ami nem pattog ki egészen. A közepe azonban jobban megsült, már-már megégett. Ezért nagyon kell vigyázni, hogy ne maradjon túl sokáig a mikróban.
Illat és íz: Az illata kellemes, szinte összefut tőle a nyál a szánkban. Ám hiába, abban a pillanatban, ahogy alaposan összeráztuk, az aromából alig maradt valami, íze szinte semmi. Teljesen natúr íz.
Összhatás: Az íze miatt azoknak ajánljuk, aki a természetes ízeket részesítik előnyben Ropogós, de a héjmaradék jelentősen kiválik és zavaróan kering a szánkban. Melegen is megmaradt a furcsa réteg a nyelvünkön, amit még az innivaló sem vitt le. A kezünkön is maradt rendesen zsírmaradék, hidegen rágóssá válik.

Kellemes kikapcsolódást kívánunk egy zacskó popcorn társaságában!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL