GASZTRO

Savanyítás egyszerűen

Szerző:
Szabó Anna
A csalamádé készítés napjainkra már nem egész napos elfoglaltság, ami teljes felfordulást okoz a konyhában és tikkasztó meleget a vizes dunszt miatt. Könnyedén készíthetünk friss és ropogós savanyúságot, melyet a vasárnapi ebéd mellé kínálva a nyár ízeit idézhetjük meg.

 


Hozzávalók:

3 kg fejes káposzta
1 kg hagyma
2 kg uborka
1 kg paprika
1 kg répa
1 kg zöld paradicsom
1 kg cukor
6 dl 10 %-os ecet
15 dkg só
1 kk borkén
1 kk nátrium benzonát

Elkészítés:

A hozzávalókat azonos méretűre szeleteljük, késsel vagy szeletelővel, a lényeg, hogy egyforma szeleteket kapjunk. Egy nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Egy napra állni hagyjuk, míg levet enged a sótól és a cukortól, majd üvegekbe rakjuk és annyit teszünk rá a levéből, hogy ellepje. Légmentesen lezárjuk majd tehetjük is a kamrapolcra.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL