GASZTRO

Madrid - és a spanyol malacleves (Sopa de cerdo espanol)

Szerző:
Szabó Anna
Madrid, a spanyol főváros, szinte az ország mértani közepén található, állatövi besorolása: Nyilas. Európa egyik legélhetőbb városa, legendás éjszakai életével, mosolygós, kedves lakóival, sok parkjával és rengeteg virágával. Most a világnak erről a tájékáról ajánlunk egy ennivalóan finom ételt, a spanyol malaclevest.

 

Amit ne hagyj ki belőle

- 50 dkg sertésoldalas
- 25 dkg füstölt sonka
- 3 szelet bacon szalonna
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2 db póréhagyma
- 50 dkg burgonya
- 1 fél fej kelkáposzta
- só, bors

Így készítsd el

Az oldalast, a felkockázott sonkát, a bacon szalonnát, és a karikára vágott kolbászt egy fazékba tesszük. Felöntjük 1.7 liter vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, majd közepes lángon addig forraljuk, amíg a hús majdnem puha lesz. Ezután beletesszük a hosszúkásra vágott burgonyát, és puhára főzzük. Közben belerakjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, majd sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor a húsféléket tányérokra tesszük, ráhalmozzuk a zöldségeket, majd rámerjük a forró levest.

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL