PASISZEMMEL

Őrjítő nők, avagy így neveljük a házisárkányunkat

Szerző:
Szabó Anna
A címet olvasva el sem tudom képzelni, mi indult el benned. De hidd el, azért van fogalmam róla… Hogy én, házisárkány? Vagy boszorka lennék? Kizárt… Na, vizsgáljuk csak meg, hogy is van ez pasiszemmel.

 

Azok a nők, akik a fajtába tartoznak, nem tudják magukról, hogy oda valók. Ismertetőjegyeik a következők: idegesítők, rengeteg (pasik számára elviselhetetlen) mániájuk van, hisztisek. Az ilyen csajokkal a férfiak többsége nem szívesen mutatkozik nyilvános helyen, mert magatartásuk elriasztja a közeli ismerősöket, de még a távolikat is.

Miért mondom ezt?

Szimplán csak azért, mert a típusba lehet, hogy te is beletartozol. (Neeem, a jelenlévők mindig kivételek). De szűkebb-tágabb ismeretségi körödben biztos már találkoztál velük. Nos, mi pasik, úgy gondoljuk, hogy nem könnyű az ilyen csajokkal. Egy ideig elviseljük őket, lehet, hogy még meg is próbálkozunk nagy erőbedobással a helyzet javításán, de utána feladjuk. Akárcsak a tudós, aki végül azon kapja magát, hogy az elmélete több sebből vérzik, és egyszerűen abbahagyja a további fejtegetést.

Mit lehet tenni?

Ez egy olyan probléma, ami persze két embertől függ. Higgyétek el, mi is éppen olyan hibásak vagyunk a probléma súlyosabbra fordulásakor, mint ti, csajok. Csak az a baj, hogy mi, pasik inkább továbbállunk, mint hogy kezeljük a helyzetet. Félünk. Rettegünk attól, hogy belekényszerülünk egy olyan helyzetbe, amitől meg kell nyílnunk, vagy rosszabb esetben nekünk kell támaszt nyújtani nektek. Egyszerűbb azt mondanunk, hogy ilyenek vagytok, és kész. Javíthatatlanok, igazi házisárkányok. Fel kellene adnunk a büszkeségünket azért, hogy a kapcsolat működjön. De persze nektek meg be kellene ismerni, hogy igenis elviselhetetlenek vagytok bizonyos helyzetekben. Mert az sem igaz, hogy az élet minden területén kezelhetetlenek vagytok. Lehet, hogy jók vagytok az ágyban, és azért viselünk el még mindig benneteket.

Ha már ez így sok/k…

Képzelem, mi járhat most a fejedben: ez megőrült, miket állít? De ha jobban belegondolsz, akkor rájöhetsz, hogy megvan ennek is az oka. Félsz beismerni, hogy egy kis igazság van abban, hogy valahol a csajszik itt rontják el a kapcsolatokat. Azzal, hogy féltékenykedtek, megmondjátok, hogy mit csináljunk. Korlátozzátok a szabadságunkat. Ha mi tennénk ugyanezt veletek, vérig lennétek sértve. Természetesen az ellenkezőjére is van jó néhány példa. Erre meg azt mondom, hogy az a pasi, aki hasonlóképpen korlátozza a barátnőjét, annak sincs ki mind a négy kereke.

Ne ítélj, hogy ne ítéltess

Ez a bibliai idézet tökéletesen felfedi előtted a megoldás kulcsát. Ha rárivallsz a pasidra, gondold végig, hogy mi szükséged van rá. Mert előbb-utóbb te leszel az, aki a rövidebbet húzza. Azért, mert vagy elhagy, vagy ami rosszabb, nem csak a párod, hanem mindenki más. Viszont ha megválogatod a szavaid mindenki előtt, és végiggondolod, hogy mit érdemes adott szituációban mondani, és mit nem, akkor nem leszel házisárkány, hanem egy igazi nő, akire érdemes felnézni.

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL