Hozzávalók
A tésztához:
3 dl (kb. 18-20 dkg) liszt
15 dkg sütőmargarin
10 dkg cukor
1 csapott kávéskanál fahéj
2 tojás
1 dl (kb. 6 dkg) darált mandula
A töltelékhez:
60 dkg alma
2 tojás
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Először is melegítsd be a sütőt.
A margarint alaposan keverd ki a cukorral, add hozzá a fahéjat, majd egyenként üsd bele a tojásokat. Ezután jöhet a mandula és a liszt.
Vizes kézzel nyomkodd bele a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőformába úgy, hogy egy ujjnyi magas pereme is legyen.
Hámozd meg az almát, vágd ki a magházát, majd szeld vékony szeletekre és borítsd be vele jó sűrűn a tésztát.
A tojásokat verd fel, add hozzá a tejet és öntsd az egészet az almára. Hintsd meg vaníliás cukorral, és már mehet is a sütőbe, hogy kb. 200°C-on szép aranybarnára süljön. Csak akkor szeld fel, ha már langyosra hűlt.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK