GASZTRO

Fahéjas-mandulás almatorta

Szerző:
Szabó Anna
Az almás süteménynek rengeteg változata van, és mondhatni, minden nagymama tarsolyában van legalább egy, amely az unokák és a család nagy kedvence. Ezek közül mutatunk most be egyet, mely fahéjas, mandulás, lágyan omló és bársonyos, no és az elkészítése sem botrányos.

 

Hozzávalók


A tésztához:
3 dl (kb. 18-20 dkg) liszt
15 dkg sütőmargarin
10 dkg cukor
1 csapott kávéskanál fahéj
2 tojás
1 dl (kb. 6 dkg) darált mandula

A töltelékhez:


60 dkg alma
2 tojás
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés


Először is melegítsd be a sütőt.
A margarint alaposan keverd ki a cukorral, add hozzá a fahéjat, majd egyenként üsd bele a tojásokat. Ezután jöhet a mandula és a liszt.


Vizes kézzel nyomkodd bele a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőformába úgy, hogy egy ujjnyi magas pereme is legyen.


Hámozd meg az almát, vágd ki a magházát, majd szeld vékony szeletekre és borítsd be vele jó sűrűn a tésztát.


A tojásokat verd fel, add hozzá a tejet és öntsd az egészet az almára. Hintsd meg vaníliás cukorral, és már mehet is a sütőbe, hogy kb. 200°C-on szép aranybarnára süljön. Csak akkor szeld fel, ha már langyosra hűlt.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL