SZÉPSÉG

Körömerősítés otthon

Szerző:
Szabó Anna
Sok nőnél gyakori probléma a gyenge és könnyen töredező, beszakadozó köröm. Erre a problémára számtalan gyógyászati készítményt fejlesztettek ki, melyek legtöbbször igen drágák, és hosszadalmas, mire szemmel látható eredményeket hoznak. Azonban körmünk egészségéért házi praktikákat is bevethetünk. Íme!

 

A fokhagymának nagyon magas a nitrogén- és a foszfortartalma, tartalmaz ezen kívül káliumot, kalciumot, magnéziumot, A, B, C és E-vitamint is.

Egy nagyobb gerezd fokhagymát apró darabokra vágunk és egy színtelen körömlakkba szórjuk. Pár napig nagyjuk állni, míg az értékes összetevők jól kioldódnak és egyszerűen fessük ki vele a szokásos módon a körmünket. Érdemes este végezni, mivel enyhe fokhagymaillatot azért magában tart a készítmény, ám ha este visszük fel a lakkot, reggelre elpárolog az illatanyag.

Magas B-vitamin tartalmának köszönhetően a bolti élesztő is hatásos lehet körömerősítésre. Naponta borsónyi mennyiséget fogyasszunk belőle, kevés vízzel lenyelve, mivel a bő folyadékbevitellel puffadást okozhat. Fényesebb, erőteljesebb lesz tőle a körmünk és a hajunk is.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL