GASZTRO

Ha félresikerül az étel, újrahasznosítás - Tört krumplis csirkeragu

Szerző:
Szabó Anna
Biztosan másokkal is előfordult már, hogy egy egyszerű étel valamilyen oknál fogva nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Ebben az esetben szinte mindenki pánikba esik, hogy mi lesz a finom ebéddel, amire mindenki számít. Aggodalomra semmi ok, minden helyzetből ki lehet hozni valami újat. Egy ilyen félresikerült hétköznapi ebédből született meg a következő recept.

 

Hozzávalók


1,5kg burgonya
0,5kg csirkemell
petrezselyem zöld
4 kávéskanál majoránna
4 kk. bazsalikom
4 kk. oregánó
egy csipet curry
ízlés szerint szárnyas fűszerkeverék
só, bors
étolaj


Elkészítés


A krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk. Sós vízben feltesszük főni.
Amíg a burgonya puhára fő, a petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. Kevés olajon pár perc alatt megdinszteljük.

A burgonyát a tűzről levéve leszűrjük. Ezután hozzáöntjük a petrezselymet, összekeverjük, majd krumplinyomó segítségével összetörjük. Erre azért volt szükség, mert az eredeti recept helyett túlfőztem a burgonyát, de a végkifejlett így is sikeres lett.

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd étolajat öntünk rá, és sorban hozzáadjuk a fűszereket. Jól összekeverjük, majd egy serpenyőben forró olajon arany barnára sütjük. Amikor ez a ragu is elkészült, elővesszük a petrezselymes tört krumplit és hozzákeverjük a ragunkat.

Jó étvágyat mindenkinek!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL