PASISZEMMEL

Miért nem engedik a pasik a nőket vezetni?

Szerző:
Szabó Anna
Lássuk be: nekünk, pasiknak igazunk van, amikor a nőket nem engedjük a volán mögé. Ti, csajok rábíznátok a takarítást egy olyasvalakire, akiről meggyőződésetek, hogy elrontja? Naná, hogy nem.

 

Miért nem szállunk le rólatok, amikor vezettek?

Az autó és az autóvezetés nagyon is pasis dolog. Minket jobban érdekel a kocsik műszaki része, de még a kinézete is, mint a nőket. Amíg ti, lányok babákkal játszottatok, addig mi, fiúk a matchboxot tologattuk. Egy ennél távolabbi értelmezés szerint pedig így próbáljuk az ősidőkből megmaradt falkavezér szerepet fenntartani. Ezek alapján érthető, hogy miért mondjuk el ötször, hogy hogyan használjátok a kuplungot.

De ha ez még mindig nem elég meggyőző…

Mit jelent egy jó autó? Hatalmat, erőt, pénzt. Ettől érezzük magunkat valakinek. Nálunk ez ákulcsfontosságú. Ha kicsit jobban füleltek, észrevehetitek, hogy általában a sportról, a szexről, a piálásról, és persze, hogy az autóról is órákat tudunk beszélgetni a haverokkal. Egy ilyen társaságban szerintetek mit jelent, ha ti vezettek? Totális leégést. Mutatni kell az erőt a barátok felé, hiszen lenéznének minket, ha máshogy viselkednénk.

Mit tudtok tenni, hogy ez ne így legyen?

Több lehetőség közül is választhatunk:
A, hagyjátok, hogy játsszuk a szerepünket a haverjaink előtt
B, nem hagyjátok magatokat, hanem beszóltok
C, hagyjátok, hogy játsszuk a szerepünk, majd otthon kibeszéljük

A forgatókönyv kimenetele:

Ha hagyjátok, hogy ugrassunk benneteket a haverjaink előtt, akkor nektek lehet, hogy rosszul esik. De mi ezt nem gondoljuk olyan komolyan, mint ti. Ha valami bajotok van, mondjátok el! Nem jó, ha sértésnek veszitek a poént. Mert lehet, hogy egy ideig bírjátok, de ha sok, hasonló helyzettől szétfeszültök, mi azt nem vesszük észre. Egyszer aztán azon kapjuk magunkat, hogy leordítjátok a gatyát is rólunk, csak azért, mert nem beszéltünk a problémákról. Egy ilyen kiborulásnak egyébként kiváló apropója lehet, ha vezettek.

B forgatókönyv kimenetele:

Ha mindenki előtt megaláztok, akit elvileg szerettek, az nem vet túl jó fényt rátok sem, rám meg végképp nem. Szerintetek jó nekünk papucsként viselkedni? Az a pasi, aki ezt tapasztalja, egy ideig még talán kihúzza valahogy, de később eláll az útból, mert azt érzi, hogy korlátozzák a szabadságában. És igaza is lesz. Egy házisárkány mellett senki sem szeret sokáig időzni.

C forgatókönyv kimenetele:

Ha már az első kettő nem működik, akkor mixelve a kettőt azt gondolhatnátok, már sikeresek lehettek. Persze ez nem igaz. Azért nem, mert ha hallgattok, és otthon ordítjátok le fejünket, csupán időben toltátok el a konfliktust, és ha nem látjátok át, mi is történik valójában, a vége ugyanaz lesz, buta nők maradtok a volán mögött.

Az a megoldás, hogy nem veszitek magatokra az ugratást, hanem hisztek annyira magatokban, hogy el tudjátok vezetni az autót. (Ti is elvégeztétek ugyanazt az iskolát, mint mi.) Lehet, hogy még ezután is fogunk pörögni a hibáitokon, de ekkor elmondhatjátok nekünk, hogy mennyire jó vezetők vagyunk, mi férfiak. (Ezt imádjuk.) Hozzátehetitek az is, hogy örültök a segítségnyújtásunknak. Lehet, hogy ezek után csendesen, öntelt mosollyal ülünk mellettetek, mert azt hittük, mi győztünk. Közben úgy megvezettetek bennünket, hogy fel sem tűnt…

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL