REJTÉLY-MISZTIKA

Különleges képességű emberek - Trükk vagy valóság?

Szerző:
Szabó Anna
Ahogyan a világ változik, úgy fejlődik vele az ember is. Vagy fordítva? Annyi bizonyos, hogy a technikai fejlődés sebessége mindenkit elkápráztat, pedig mi, emberek hozzuk létre az eszközeit. De vajon visszahat-e ránk ez a fejvesztett változás?

 

Különös gyermekek csoportja

Létezik a világ gyermekeinek egy olyan csoportja, amely képes volt megváltoztatni saját DNS-ét. Ennek oka pedig a HIV vírus, vagyis az AIDS. Los Angelesben egy olyan jelenséggel találkoztak a tudósok, amelyet spontán genetikai mutációnak neveztek el. Ez azt jelenti, hogy az egyén a túlélés érdekében képes megváltoztatni genetikai kódját. Olyan esetekről van szó, amelyekben a veleszületetten fertőzött gyermek szervezetéből egyszer csak eltűnt a halálos vírus még mielőtt aktivizálódhatott volna. Mi több, ezek a gyermekek 3000-szeresen ellenállóbbak lettek a vírussal szemben, mint egy átlagos szervezet. A világ összlakosságának egy százalékát érinti ez a mutáció, ami megközelítve 70 millió embert jelent! Hogy pontosan mi is történik ilyenkor? Egy átlagos DNS 64 kodonból tevődik össze. Ezekből összesen 20 van aktív állapotban, a többi pedig inaktív állapotban van, amelyekről egészen idáig úgy vélték, hogy múltunkra adhatnak választ. Azonban az AIDS gyermekei 24 kodont használnak aktívan, így biztosítva védelmet a vírussal szemben az egész szervezet számára. Talán mindenki számára lehetséges elérni ezt a fajta szuper-fejlettségű immunrendszert? A jövő embere talán nem is ismeri majd a betegség fogalmát?

Szuperpszichikus gyermekek

A legtöbb sci-fi vagy thriller filmben megjelenik a gondolattal való irányítás. Tárgyakat tudnak mozgatni a szereplők, vagy képesek a jövőbe látni. A legújabb generációs gyermekek igen elgondolkodtató tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyre érdemes lenne odafigyelnünk. Az első szuperpszichikus gyermekek a 70-es évek elején bukkantak fel, akik képesek voltak bekötött szemmel a különböző testrészeikkel látni.

Természetesen komoly teszteket végeztek velük. Az egyik teszt így történt: a bekötött szemű gyerek jelenlétében kiválasztottak egy tetszőleges könyvet, kitéptek egy oldalt belőle és kis galacsinná gyűrték össze. A galacsint a gyermek hóna alá helyezték, és ő szó szerint képes volt elmondani a tartalmát. Egy másik eset: egy fiatal lány több ezres nézőközönség előtt mindenkinek egy-egy rózsabimbót adott, majd egy kézmozdulatára lassan az összes kivirágzott.

Hasonló képességekkel rendelkezik Uri Geller, akinek a neve valószínűleg sokak számára ismerős. Az ő képességeit a Stanford Kutató Intézet tesztelte a következőképpen. Uri Gellert egy zárt acélszobában helyezték el, amelynek fala nem engedte át sem az elektromágneses, sem a rádió-, sem az agyhullámokat. A szobán kívül egy kézzel fújt üvegben elhelyeztek egy darabot az ismert legerősebb fémből. Uri Geller képes volt ezt a fémet meghajlítani mindenki ámulatára. Ami pedig még ennél és izgalmasabb, hogy ezután még megvizsgáltak néhány gyermeket is, akiknek ugyanígy sikerült végrehajtani a feladatot.

Indigó gyermekek

Az indigó gyermekek a 80-as években jelentek meg először, azóta folyamatosan születnek szerte a világon. A tudósok szerint az ilyen gyermek megváltozott DNS-sel rendelkezik, ugyanis másmilyen a májuk. A máj pedig a rendszeresen bevitt tápanyagra reagál, amely a széles körben elterjedt, újfajta, gyorséttermi táplálék feldolgozására már nem felel meg. Hogy mi történik? Alkalmazkodunk, különben nem maradnánk életben.

Az indigó gyermekek átlagosan 130-as IQ-val rendelkeznek, sokan közülük a 160-as értéket is elérik. Valóban növekszik az emberiség intelligenciája? Érdekes tény, hogy a tanárok és az oktatási rendszer ezeket a gyerekeket problémásnak találja. Ezek a gyerekek ugyanis a hagyományos oktatás, és információátadás sebessége mellett tulajdonképpen unatkoznak. Ha azonban olyan tanulnivalót adunk nekik, ami érdekli őket, megmutatkozik briliáns elméjük. Ugyanakkor ők is rendelkeznek pszichikus képességekkel: valósággal olvasnak szüleik gondolataiban. Vajon természetfeletti képességeink is olyan léptékben fejlődnek, mint maga a technika? Talán gyermekeinktől tanulhatunk a legtöbbet?

Forrás: Drunvalo Melchizedek, Az élet virágának ősi titka. Bakos Attila szerk., Zalai Kata ford., 2000.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL