LELKIPATIKA

Végzed el minden reggel, hogy jól induljon a napod! - Reggeli önbizalomtuning

Szerző:
Szabó Anna
Látunk reklámokat, amik megmondják, mitől indulhat jól a napunk. Egy terméktől, egy bizonyos reggelitől, italtól, sőt, akadnak, akik szerint egy szín is szebbé teheti napunkat. Valószínűleg a legtöbben van igazság. Ám még mielőtt ennyiben látnánk a varázslatot, nézzük, mi magunk hogyan viszonyuljunk az új naphoz. Hogyan alapozzuk meg, hogy minden jól, vagy legalábbis a lehető legjobban alakuljon?

 

Mit látsz, amikor reggel belenézel a tükörbe?

Kócos vagy, mert keveseknek adatik meg, hogy olyan nyugodtan alszanak, hogy ma is viselhetik a tegnapi frizurát mindenféle plusz mágia nélkül. Kicsit gyűrött az arcod is a párnától, és az is lehet, hogy tegnap akárhogy megpróbáltad lemosni a szempillaspirált, még azért reggel találsz egy kis fekete festéket a szemed alatt. Javaslom, ezen a képen ne merengj el, mert semmi értelme. Inkább gyorsan vedd a kezedbe az arctisztítót, és utána jó, hideg vízzel moss arcot. A lehető legelőbb fésüld ki a hajad, moss fogat. Na, ahogy most a tükörbe nézel, az vagy te igazán, azzal az arccal ismerkedj. Most adok néhány tippet, mit mondj el magadnak, egyrészt azért, mert igaz, másrészt azért, hogy ebben a tudatban vághass neki a napodnak.


Természetesen nincs időnk órákat szánni önmagunk mustrálására, de azért vess egy pillantást magadra: így, mindenféle festék nélkül is milyen élénk színű a szemed. Milyen szép, ápolt, rózsaszín a bőröd, és hogy fénylik most, hogy hideg vízben megmostad, és felfrissült. És tulajdonképpen kit érdekel az a néhány ránc a homlokodon? Mert azok bizony ott vannak, ha még csak a húszas- vagy harmincas éveidet taposod is. De azok a kis ráncok csak annak tanúi, amit már megéltél, több jelentőségük igazán nincs. Mert szép arcod van, még akkor is, ha egy kicsit szabálytalan. Ezt minden reggel mondd el magadnak, még az előtt, hogy felöltöznél és kisminkelnéd magad.


Eztán jöhet a festék, kinek-kinek mennyi. Én nem vagyok híve a sok sminknek, a szemceruza és a szempillaspirál verhetetlen duójára esküszöm. De te bármennyit is használsz belőle, pontosan tudod, mennyire sokat változtat akár csak egyetlen sminkeszköz is a megjelenéseden. Hangsúlyozd a legjobb részét az arcodnak, emeld ki, és légy büszke rá. Hiszen eredetileg is jól nézel ki, de most aztán bárkivel felveheted a versenyt.


Eztán közelítsd meg a ruhásszekrényt. Tudod, azt, amelyik tele van, és még sincsen egy rongyod se soha, amit felvegyél. Nem javasolnám, hogy a „színmágusok” tanácsaira hallgatva, ha el akarsz érni valamit ma, akkor csak piros ruhát válassz, ha pedig nyugalomra vágysz, akkor zöldet stb. A ruhád típusa, fazonja épp olyan fontos, mint a színe ahhoz, hogy ma igazán jól érezd magad. Egy rendszerint pasztellszíneket viselő nő, bármennyire öntudatos is szeretne lenni, nem fogja magát jól érezni egy égővörös ruhában. Szóval ettől eltekinthetünk.


De ha ma valami fontosnak kell történnie a munkádban, vagy bárhol máshol, amire szeretnél felkészülni, és szeretnéd azt a lehető legjobban fogadni, javaslom, a kedvenc színeid közül válassz. Mindenkinek van egy kedvenc színe, és néhány másik, ami szintén közel áll a szívéhez. Most egyértelműen ezekhez kell nyúlnod, mert mindenki a kedvenc színében néz ki a legjobban, és abban is érzi magát a legkomfortosabban. Ha valami, hát az varázslat, amikor egy nő jól érzi magát a bőrében. Azt mindenki észreveszi.

Ha mindez megvan, akkor ismét nézz magadra


Gondolom, nem kisestélyiben vagy, és tíz centis sarkú cipőben. Mégis, ebben a hétköznapi szerelésben minden vagy, csak éppen hétköznapi nem. Minden illik hozzád, téged tükröz, és így a te szépségedet, magabiztosságodat segíti, hozza elő. Amit most látsz, az nem azt jelenti, hogy előnyösen áll neked a reggeli napfény, ami beszűrődik a szobába, hanem azt, hogy nemcsak Jessica Albának – szegény, mindig őt hozom elő – áll a világ, hanem mi, „átlagos nők” is nagyon csinosak vagyunk. Minden csak hozzáállás kérdése. Szánj időt arra, hogy becsüld magadban a jót. A belső jó tulajdonságaidat is, és a most átbeszélt külső jegyeidet is, és mindezeket jegyezd is meg. Senkit nem biztatnék arra, hogy magában beszéljen, de ebben az esetben azzal sincs semmi baj. Ha csak a gondolod, ha el is mondod, mindegy: a lényeg, hogy tudasd magaddal, hogy ma igazán jól festesz, igazán csinos vagy, ez a pulóver/nyaklánc/cipő pedig kifejezetten jól áll neked. S mivel egyébként is készen állsz a ma megkapandó munkára/régóta vágysz és felkészültél a ma bekövetkező akármire, így már tényleg a világon semmi baj nem érhet a mai napon. Ide neked az oroszlánt is!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL