Hozzávalók
A tésztához:
12 dkg liszt
10 dkg vaj
10 evőkanál víz
4 tojás
A krémhez:
3 tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt
10 dkg cukor
3,5 dl tej
Elkészítés
Lábasba téve forrald fel a vizet a vajjal. Ha lobog, add hozzá a lisztet. Addig keverd, míg el nem válik az edény falától. Vedd le a tűzről, és úgy ahogy van, forrón, add hozzá egyenként a tojásokat.
Vizes kézzel formálj diónyi gombócokat a tésztából és helyezd őket egy tepsire, de ne túl közel egymáshoz. Pihentesd egy órát, majd helyezd előmelegített sütőbe a fánkokat. Az első negyedórában ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert összeeshet a tészta.
Kb. 25 perc alatt készre sülnek a fánkok. Vágd le a kalapjukat, szedegesd ki a belső hártyás részt és töltsd meg vaníliás krémmel.
A krémhez keverd habosra a tojások sárgáit a cukorral, majd adagold hozzá a lisztet és a pudingport, végül pedig a tejet. Folyamatosan kevergesd, míg sűrű nem lesz, majd még forrón és óvatosan jöhet hozzá a tojások keményre felvert habja.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK