SZÉPSÉG

Dúsító szempillaspirálokat teszteltünk

Szerző:
Szabó Anna
Ami mindenkinek jól áll, és soha nem megy ki a divatból, azok a dús szempillák. Azonban kevés nőnek adatik meg a sűrű és dús szempilla, így kénytelenek vagyunk a polcokon található termékekhez nyúlni, hogy mégis elérjük ezt a hatást. Vajon képes erre a következő két termék? Mi kipróbáltuk!

 

A drogériák polcai tele vannak egészen az olcsó, párszáz forintos termékektől kezdve a drága, ám mást-mást ígérő portékákkal, mi pedig alig tudunk választani közülük, és csak kapkodjuk a fejünket. A multifunkciós szempilla spirálokat érdemes elkerülni, mert általában vagy nem igazán történik semmi a pilláinkkal, vagy épp ellenkezőleg, mindent eltúlozva, csúnya végeredményt képesek kialakítani. De milyen is egy jó dúsító szempillaspirál? Fontos szempont a kefe, a festék, a hatás és a tartósság, később pedig a lemosás.


Essence, I love Extreme dúsító szempillaspriál


Az egyszerű, henger alakú, fekete-pink csomagolás fiatalos, csajos. Sajnos magyar nyelven nincs rajta leírás, de 3 másik nyelven rajta van a lényeg. Ebből kiderül, hogy extrém dús pillákat csinál, kizárólag ultra fekete színben kapható, és szemészetileg tesztelt. Ha kinyitjuk és megszimatoljuk, az illata gyógyszertárra asszociál, de szerencsére ezt a pillákon nem érezni. Továbbá egy hatalmas és sűrű egyenes kefe bukkan elő a festékből, amiből gondolhatjuk, hogy tényleg igazán dús pillákat festhetünk velük. Aki eddig kis kefékkel dolgozott, annak lehet, hogy egy kicsit szokni kell, de amennyire ellenségesnek tűnik, annyira könnyű bánni vele. Bőségesen van rajta festék, ám ettől ne ijedjünk meg. Ugyanis ahogy elkezdünk vele dolgozni, nem visz fel többet, mint amennyi kell, mégis hihetetlen hatása van.


Már az első réteg felvitelekor kiemeli, megvastagítja és megsokszorozza a pillákat - ez még egy hétköznapi smink része is lehet akár, ugyanis egész szolidan viselhető. Az igazán extrém hatást azonban a második réteg adja, mert a „maradék”, elrejtett kis pillákat is festékkel körül öleli, megduplázva ezzel az előző réteg hatását. Ezzel aztán már lehet rebegtetni a pillákat. Érdemes alkalmazni a fűrészelő mozdulatokat, egészen a szempilla tövétől, hogy teljesen egyenletes legyen. Aki tényleg szereti kiemelni a szempilláit, annak tökéletes választás lehet ez a termék. A második réteg után érdemes egy kicsit várni, mert nehezen szárad, ehhez néhány percre van szükség. Meglehetősen tartós, igaz, egy-két lepergett darab megjelenik néha, de ha időnként rátekintünk a sminkünkre és letöröljük, más gond nincs vele. Nem vízálló, de párás, szemerkélő időben is remekül megállja a helyét.

Leszedéskor csakis lemosóval jön le, de azzal maradéktalanul, főleg, ha kétszer átmegyünk rajta. Ennyi festéknél ne is csodálkozzunk, ha duplán kell lemosni. Vízzel azonban ne próbálkozzunk, ugyanis ebben az esetben az egész csupán a szemünk alá kerül, méghozzá kékes-szürkés színben, ahonnan persze már lemosóval is nehezen jön le. Valamint vigyázni kell vele, ugyanis ha belekerül a szembe, hajlamos lehet csípni.

Összességében elmondható, hogy amit ígér, azt betartja, és a hatása tényleg extrém. Drogériákban - ahol van Essence állvány -, fellelhető. 1000Ft körüli összegért vesztegetik, ami teljesen korrekt ár, ennyiért 12 ml-t kapunk, ami sokáig elég, de 6 hónapon belül el kell használni, eddig őrzi meg ugyanis a minőségét.

Alverde, eye cather dúsító szempillaspirál

A zöld-ezüstös rózsaszín, felfelé szélesedő, vágott tetejű csomagolás kifinomult, rendkívül nőies darab. Kizárólag németül van rajta leírás, így kapott egy címkét a kupakra, amiről egy idő után lekopik a szöveg. A címke meglehetősen szűkszavú, csupán annyi derül ki, hogy zabrostos és speciális kefe vár ránk a maxi pillák érdekében. Az illata hasonlít a zabpehelyre, igazán természetes és kellemes. A kefe tényleg speciális, ugyanis ahogy kihúzzuk, láthatjuk, hogy nem kúp alakú, hanem a tövében hirtelen szétnyílik. Ezzel valószínűleg a szempillasor külső részét hangsúlyozhatjuk. Festék ezen a terméken is van bőven, azonban ahogy elkezdünk dolgozni vele, rá kell jönnünk, hogy az előző után lényegesen hétköznapibb az eredmény, sokkal természetesebb, mintha így születtünk volna.


Érdemes itt is alkalmazni a fűrészelő mozdulatokat, hogy mindenhová kerüljön festék, mert semmi felesleget nem visz fel, sőt, olykor kevésnek is érezhetjük. Egy rétegben nagyon natúr sminkbe illő, dúsít, megtalálja a kis pillákat, mégis szolid marad. Két rétegben is természetes marad, de fokozza az előzőeket, itt már a külső részt tényleg hangsúlyozza a kefe speciális része. Nem különösebben kell vándorolnunk a kefével, minden része a szemhez lett tervezve. Hamar meg is szárad. Natúrkozmetikum lévén ezt is vártuk tőle: természetesen teszi a dolgát, nem kerülhet bele olyan összetevő, mint más spirálokba.

Rendkívül tartós, pedig nem vízálló, túlélt egy izzasztó aerobic órát, szaunázást, egy szavunk nem lehet rá. A lemosása mégis gyerekjáték, pillanatok alatt lejön, egy kör után maradéktalan. Vízzel is le lehet mosni, de ebben az esetben számítsunk rá, hogy hagyni fog némi nyomot maga után. Szembe is került sajnos, de alig irritált, amit azért el is vártunk egy ilyen terméktől.

Összességében egy jó kis spirál, hiszen természetes, mégis hatásos, és ami a legfontosabb: tényleg dúsít. A természetességet kedvelők nagy kedvence lehet.

Kizárólag a DM üzletekben, az Alverde állványokon találhatjuk meg, 1200-1500 Ft közötti összegért lehet a miénk a 8,5 ml-es termék, de ha törzsvásárlók vagyunk, akkor a kuponos akciók keretében sokszor olcsóbban is hozzájuthatunk.

A két spirált összehasonlítani nem tartanánk fair dolognak, hiszen az egyik natúrkozmetikum, ezért más szempontoknak is meg kell felelnie. Az azonban biztos, hogy a két véglet: az egyik az igazán extrém pillákat kedvelőknek való, a másik pedig azoknak, akiknek fontos, hogy természetes összetevők szépítsék és nem vágynak drámai hatásra, csupán láthatatlan dúsításra. A két termék között észrevett lényeges különbség: az Essence szempillaspirállal festés és száradás után a pillák keményebbek, nem hajlanak, valószínű, hogy ezért a minimális pergés. Míg az Alverde után a pillák puhák maradnak és épp ezért nem is peregnek.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL