GASZTRO

Gombás-juhtúrós omlett reggelire

Szerző:
Szabó Anna
Ismét egy egyszerű, gyorsan elkészíthető, ám nagyon finom omlett receptet hoztunk, mellyel csakis jól indulhat a nap. Egy finom gyümölcstea kíséretében, igencsak kiadós reggelit tálalhatunk fel.

 

Hozzávalók

- 2 db tojás
- 2 db gomba
- 1/2 lilahagyma
- 6-8 dk juhtúró
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- olívaolaj

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk, a gombát ízlés szerint felszeleteljük. A tojásokat egy tányérba ütjük, enyhén sózzuk, majd alaposan felverjük.

Egy serpenyőbe olajat hevítünk, beletesszük a hagymát és el kezdjük párolni. Ezután hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint fűszerezzük és pár percig együtt pároljuk, majd óvatosan ráöntjük a felvert tojásokat és mérsékelt lángon sütjük. Közben rámorzsoljuk a juhtúrót, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha a tojás kellően átsült, spatula segítségével a felénél összefordítjuk, és így sütjük még egy-két percig, majd óvatosan tányérra csúsztatjuk.

Kukorica tortillával, vagy friss péksüteménnyel rögtön tálaljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL