REJTÉLY-MISZTIKA

Családi átok - Rontás vagy otthonról hozott viselkedésminta?

Szerző:
Szabó Anna
Biztos érezted már úgy, hogy az élet ismétli önmagát. Nagyszüleid vagy szüleid negatív sorsát éled újra. Szeretnél úrrá lenni a gondjaidon, de nem megy. Ilyenkor felmerül a kérdés: „Mit teszek rosszul? Talán átok ül a családomon?” Létezik-e családi átok, s ha igen, hogyan küzdhető le? Netán a sok rosszat a felmenőinktől látott negatív viselkedési mintákból hozzuk magunkkal?

 

Az átok egy negatív energia, aminek a célja a másik ember életének nehezebbé tétele. Átkot nem csak egy boszorkány vagy mágus küldhet a kiválasztott személyre, hanem bárki. A családi átok gyakran nem tudatos dolog. Kibukik a szánkon egy szitok, és ha ezt hasonló helyzetben sokszor ismételjük, akkor bevonzzuk a kívánt dolgot.

Mit mond a jósnő?

Egy jósnő ismerősöm mesélte, hogy hozzá is mentek már olyan kéréssel, hogy átkozzon el valakit. Ezt nem vállalta el, hiszen akkor az átok rá szállt volna vissza.
Viszont vett már le rontást, többek között olyat is, ami hosszú-hosszú generációkon keresztül öröklődött egy családban. Az adott családban több súlyos betegség és haláleset is előfordult.
A hozzá fordulókat feltölti pozitív energiával, ellátja jótanácsokkal, megtanítja, hogy hogyan kell teret tisztítani.

Az átok jelei

• fáradtság, rossz közérzet, nyugtalanság
• nehezebben megy a koncentrálás
• változékony hangulat
• rémálmok
• balesetek

Hogyan védekezzünk?

• Tegyünk szentelt vizet vagy sóoldatot minden szobába. A sóoldat készítése: egy deci vízbe tegyünk bele 2 evőkanál sót, keverjük el és ezt, a helyiségben hagyjuk elpárologni.
• Képzeljünk magunk köré relaxált állapotban egy fehér gömböt.
• Imádkozzunk és kérjük Mihály arkangyal védelmét.

Híres családi „átok”

A Kennedy család történetéről megoszlanak a vélemények, hogy vajon egy ős karmáját nem tudják ledolgozni, vagy valóban átok sújtja őket.

Idősebb John F. Kennedy-t, az Egyesült Államok 35. elnökét 1963-ban ölték meg Dallasban. Bátyja a második világháborúban halt meg pilótaként. Egyik lánytestvérük, Kathleen 1948-ban, egy repülőszerencsétlenségben halt meg, másik lánytestvérük Rosemary, nyomorék lett.


Kennedy elnök fia, Edward Kennedy szenátor elütött egy járókelőt, ezért le kellett mondania politikusi pályafutásáról. A szenátor fiának lábát egy rákos betegség miatt amputálni kellett.


Az idősebb Kennedy felesége rákban halt meg.

Ennyi borzalom egy családban igencsak elgondolkodtató.

Az idegeket borzoló történet szálai 1941-re nyúlnak vissza. A Kennedy dinasztia feje, Joseph Kennedy nagykövet megnyomorította 23 éves, nagyobbik lányát Rosemaryt, amikor eltávolíttatta az agylebenyét a család tudta nélkül. Tette mindezt azért, mert lánya kismértékű fogyatékossággal született. Ez a fogyatékossága azonban nem hátráltatta volna a teljes élet élésében. A szörnyű tett lesújtott Joe Kennedyre. 1969-ben halt meg agyvérzés következtében.
Azóta a Kennedy családban állandóak a tragédiák.

Energiák

A néphit szerint senkinek ne kívánjunk rosszat, mert az visszaszáll ránk.
A holisztikus – az embert nem csak testnek, hanem test-lélek-szellem hármas egységének tekintő – szemléletmód szerint: „Ahogy fent, úgy lent, ahogy kint, úgy bent.” Ez a mai szavainkra lefordítva azt jelenti, ami bennünk van, azt sugározzuk a külvilág felé, a környezet történései pedig, visszahatnak ránk.

Írhatnám úgy is, hogy minden energia. A pozitív energia pozitívat vonz, a negatív energia negatívat. Ha tele vagyunk régi sérelmekkel, gyűlölettel, akkor még több rosszat vonzunk az életünkbe. Ha elengedjük a negatív érzéseinket és megbocsátunk azoknak, akik fájdalmat okoztak nekünk, akkor képesek leszünk a jót beengedni a mindennapjainkba.

Azt gondolom, hogy – bár sokszor nem tudatosan – önmagunk okozzuk a kedvezőtlen helyzeteinket és a „rossz” sorsunkat.

A külvilág egy tükör

A külvilág történései a bennünk zajló folyamatok kivetülései. Ha ellenszenvesnek, gonosznak érzünk valakit, gondolkodjunk el rajta, vajon miért érezzük így. Valószínűleg emlékezetet egy kevésbé szeretett családtagunkra, vagy saját rossz tulajdonságainkat látjuk benne kisarkítva, felerősítve. Ez egy segítség az Univerzumtól, mert felhívja a figyelmünket arra, miben kell változnunk. Ugyanis nem a másik embert kell megváltoztatnunk, hanem önmagunkat. Amint mi változunk, változik a környezetünk is.

Családi viselkedésminta –
Generációk által termelt átkozott magatartás

Itt lép a képbe az otthonról hozott minta. Mindannyian más-más környezetben nőttünk fel. Látjuk a szüleinket különféle élethelyzetekben, megtanuljuk, hogy mikor, hogyan viselkedjünk. Ezek a minták gyermekkorban nyomot hagynak az agyban, aztán hasonló helyzetben ugyanúgy reagálunk, mint ahogy gyerekként megtanultunk.

Biztosan sokan tapasztaltátok már, hogy futottatok egy busz után és épp az orrotok előtt zárta be az ajtót a sofőr. Lehet, hogy káromkodtatok egy cifrát, megráztátok az öklötöket a sofőr felé vagy éppen önuralmat gyakorolva az arcotok sem rezzent, csak éppen még órákig ezen rágódtatok magatokban. Ki mit látott otthon, mit tanult gyermekkorában.

A legtöbb emberben fel sem merül, hogy a reakciója egy rossz beidegződés és viselkedhetne másképp is, cselekedhetne tudatosan. Például az előbbi helyzetben arra is gondolhatna, hogy: de jó, felszállt a tömeg és mindjárt jön a másik busz, legalább lesz ülőhely.

Ha rádöbbenünk, hogy a rossz érzéseinket a merev mintáink okozzák, kimozdulunk az automatizmusból. Ha rendszeresen odafigyelve cselekszünk, megszabadulhatunk a régi beidegződéseinktől és a szüleink élete helyett, a sajátunkat élhetjük.

Dan Millman író kiválóan fogalmazta ezt meg:
„Minden szokás és minta, tartsuk azt akár jónak, akár rossznak, a legjobb szándékunk ellenére is mindaddig ismétli önmagát, amíg valamit máshogy nem teszünk, hogy megtörjük azt.”

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL