KÖZÉRZET

Intimtorna - Így kell jól csinálni!

Szerző:
Szabó Anna
Sokan nem tudják, hogy miért is hasznos vagy szükséges az intim torna, pedig a valóság az, hogy rendkívül nagy szükség van rá. Izmaink egészségére egyre több időt és energiát fordítunk, mivel a hosszú és egészséges élethez hozzátartozik ezen részek karbantartása is. Most megmutatjuk mire és miért hasznos az intimtorna.

 

Sokan megrettennek a név hallatán, mert nem tudják elképzelni, hogy pontosan mit is takar ez az elnevezés, mire jó, vagy a gyakorlatokról él bennük valamilyen fals kép. A torna nem a gyakorlatok miatt intim, hanem a megcélzott terület miatt. Ugyanúgy ruhában történnek a gyakorlatok, mint más edzéseken. Körülbelül annyi mindent kell magunkkal vinnünk egy órára, mintha jógára mennénk.


Pontosan miért jó?


Az intimtorna segít a záróizmok és a medencefenék tartásának megőrzésében, sőt gyógyír lehet egészségügyi problémákra vagy azok megelőzésére is. Korunk előrehaladtával, ha nem figyelünk, izmaink erőnlétében problémákkal találhatjuk magunkat szembe. Nőknél a méh, petevezeték, petefészek és a záróizmok betegségeinek megelőzésére érdemes elsajátítani a tornát. Férfiaknak is ajánlott, hiszen nekik is fontos lehet a korral járó betegségek megelőzésében vagy épp leküzdésében.

A torna karbantartja vagy javítja a célba vett területet. Beindítja és normalizálja a vérkeringést, így a megfelelő működéshez szükséges vér biztosított lesz. A gátizmok edzése vitalizál, így a mindennapokban magabiztosak és fittek lehetünk. Azoknak, akik gyermekvállalásra adják a fejüket, kitűnő lehet, mivel sok gyakorlat fokozza a termékenységet, segíti az ovulációt, és erősíti az izmokat a szülésre és terhesség idejére. Azoknak, akik vizelettartási problémákkal küzdenek, a tornával javíthatnak az állapotukon, hogy nyugodtabbá tegyék az életüket. Rengeteg jótékony hatása van mindamellett pedig a nemi életet is színesítheti.


Problémák, amelyekre gyógyír lehet nőknél


o vizelettartás
o székrekedés
o az ülőmunka során jelentkezhető problémák ellensúlyozása
o a fizikai munka során megterhelt izmok karbantartása, veszélyek megelőzése
o felfázás gyakori hólyaggyulladás
o hormonális változások
o termékenység fokozása
o záróizmok egészségének fenntartása
o menstruációs problémák
o hólyagsérv
o méhsüllyedés
o végbélsérv
o ciszta

Problémák, amelyekre gyógyír lehet férfiaknál


o terméketlenség ellen, termékenység növelése
o vizelettartás
o székrekedés
o különböző szexuális problémák, korai magömlés
o merevedési zavarok
o szexuális
o aranyér
o herék vérellátásának karbantartása
o prosztata problémák

Mikor érdemes elkezdeni?

Az egészségünkre való odafigyelés része a problémák megelőzése. Mint sok mindenben, itt se várjuk meg, amíg bizonyos betegségek előjeleit tapasztaljuk, hanem próbáljuk megelőzni azokat. Ha rendszeresen edzünk és egészségesen táplálkozunk, mellette pedig rendszeressé tesszük az intim tornát is, akkor nagyon sok betegséget elkerülhetünk. Javíthatjuk életminőségünket és közérzetünket.

Hogyan érdemes elkezdeni?

Amennyiben belevágnál az intim tornába, és elsajátítanád a feladatokat, nézz körül az internetet, hiszen egyre több helyen indítanak tanfolyamokat vagy tartanak órákat. Ezek általában csoportos foglalkozások, de nem kell ettől megijedni, körülbelül olyan, mint más tornaóra, csupán a gyakorlatok térnek el. Valami könnyű, kényelmes ruhát érdemes felvenni, amit mondjuk edzéshez szoktál használni, így még komfortosabbá tehető a program. Azután pedig már otthon is végezhetőek a feladatok vagy akár a munkahelyen, mert vannak ilyenek is. Sok tanfolyam van pároknak, így közös egészségmegőrzési programnak is kiváló, és talán a rendszerességet is segíti, ha párunkkal együtt sajátítjuk el a gyakorlat sorokat.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL