REJTÉLY-MISZTIKA

A vámpírok újgenerációs legendája - Chupacabra

Szerző:
Szabó Anna
Mi tartja rettegésben az Amerikai lakosokat? Egy repülő, vérszívó Sátán kutyája? Igazak a beszámolók vele kapcsolatban vagy csak kitaláció? Talán egy félresikerült katonai kísérelt eredménye ez a fenevad? Vagy csak beteg kutyák rémisztgetik az embereket?

 

Egy újabb Bestiáriumba való szörny?


Először 1987-ben jelentették Puerto Ricóban, Mexikóban és az Egyesült Államokban, hogy több ember is látott egy röpképes, kutyaszerű állatot főként éjszaka, ami a háziállatok, de elsősorban a kecskék vérét szívja. Étlapján szerepel a csirke, disznó és a juh is. Innen ered a neve is, a spanyol cabra chupar, „kecskeszívó”-t jelent. Néhány tetemen sebészeti pontosságú szúrás nyomokat találtak, és a támadó sosem tépte szét zsákmányát.

A kép forrása: cryptidz.wikia.com


A vámpírkutya azonosítását nem könnyítették meg a leírások, amik túlságosan is eltérnek egymástól. A leggyakoribb leírás mégis az, hogy 1,2 méter magas, szürkeszínű a bőre, két karmokkal teli, kenguru lábakkal rendelkezik. Karjain szintén éles karmok találhatóak, de széttépés helyett, ezeket használja arra, hogy hozzáférjen a vacsorájához. A legkísértetiesebb elem benne pedig a lúdtojás nagyságú, fénylő, vörösen izzó szempár. Erre jön rá a szemtanúk extra látomásai, miszerint taréjos, szárnyas, négylábú, a hüllőkhöz hasonlóan pikkelyes a bőre, és még ehhez hasonló kiegészítőkkel ruházták fel valóságos vagy képzeletbeli alapokon.

Fantasztikus és Hétköznapi Magyarázatok


Természetesen születtek a chupacabrával kapcsolatban csodálatos összeesküvés elméletek, miszerint ez valójában egy UFO, de minimum ők küldték a nyakunkra ezeket a lényeket. Ez az oka, hogy képes hirtelen feltűnni, és egyes szemtanúk szerint ezért áll módjában telepatikus úton kommunikálni anélkül, hogy a száját mozdítaná. Ezt fejeli meg Jorge Martin, Puerto Rico-i újságíró állítása, hogy már el is fogtak két példányt azok a kormányszervek, ahol felbukkant és szigorúan titkos kutatásokat végeznek rajtuk. Sőt, ez a faj a kormányok által támogatott titkos genetikai kísérlet szüleménye!
A kevésbé fantasztikus verziók és a helyi hatóságok véleménye szerint kóbor kutyáknak, vagy elszabadult párducnak köszönhető a kétezerre rúgó állattetemek száma 1994 és 1996 között. A Puerto Rico-i Földművelésügyi Minisztérium főállatorvosa, Hector Garcia voksa az, hogy nincs semmi különleges nyom a tetemeken. Egy másik állatorvos egyenesen azt zárta ki, hogy állat lenne a tettes. Inkább egy Texas-i vallási szektára gyanakodtak.

A kép forrása forrás: www.abovetopsecret.com


Mások szerint, akik már puskacsővégre kaptak egyet, azok azt mondják, egy szimpla föld alatt élő állat, aki éjszaka jár fel vadászni. Megint más arra következtetett, hogy ez a szőrtelen mexikói kutya ( Xoloitzquintle). Dr. James Wright szintén állatorvos elmondása szerint pusztán egy rühes és éhező, eldeformálódott prérifarkas.
Természetesen halomnyi fénykép és videó készült a chupacabráról, tekintve, hogy 2008 óta egyre felkapottabb téma lett, sok könyv, műsor, és dokumentumfilm témája. 2009-ben és 2010-ben egyre több chupacabrának ítélt tetemet találtak, amikről ugyancsak az derült ki, hogy szerencsétlenült járt kutyákat találtak. Így hát, ami a bizonyítékokat illeti, a képek lehetnek hamisak, a videó többségéről meg úgy hírlik, hogy csak egy bőrbeteg, a nyomorúságtól torz kutyát videóztak le.

A kép forrása forrás: www.ienterate.net


Egy valami közös a tengernyi állításból, hogy egy kutya féle lényről van szó, és hogy valamiért jó néhányan szeretnék azt, ha kiderülne, hogy ez valami fantasztikus új faj…

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL