ANGYALISKOLA

Angyali rend, avagy minden úgy jó, ahogyan van

Szerző:
Szabó Anna
Életünk folyamán nem egyszer gondolkodunk el azon, hogy milyen jó lenne visszatérni a múltba és kijavítani egy–egy hibánkat, másfelé indulni, máshogyan dönteni, másként szólni emberekhez. Az örök kérdés, a „Mi lett volna, ha…?” ott tolong minden ember fejében és próbálja átírni a múltat, még ha csak gondolatban is.

 

Vajon hogyan alakult volna akkor az életünk, ha adott helyzetben másként határozunk, és nem azt az utat választjuk, amire épp léptünk? Vajon akkor is itt tartanánk? Vagy az akkor félelemből elhagyott ösvény vezetett volna el épp a nagy sikerhez? Vagy talán egy tragédia elől menekültünk meg?

E kérdést dolgozta fel a talán sokak által is ismert Pillangóhatás című filmtrilógia. Adott egy férfi, aki birtokában van annak a képességnek, hogy átírja a múltat, felülírja a múltban elkövetett hibát, ami a jelen életében tragédiához vezetett. Ám mikor már az átírt történelem szerint ébred a jelenben, rá kell döbbennie, hogy hiába gondolta, hogy megmenekült egy óriási probléma elől, az átírt múlt a jelenben még nagyobb bajt és tragédiát okozott – de nem csak saját, hanem társai életében is. Újra és újra visszatér életének egy – egy kritikus pontjába, hogy kijavítsa, korrigálja a hibákat, hogy minden szempontból tökéletes jelent hozzon létre, de rá kell döbbennie arra a nagy ősi igazságra, hogy a sorsát az ember nem kerülheti el. Vannak dolgok, események, melyeknek be kell következni, melyeket bármennyire is szeretnénk, nem tudunk elkerülni.

Erről szól a karma

Már több ízben volt szó róla, hogy ha Angyalainkhoz fordulunk tanácsért, vagy kérjük segítségüket egy – egy helyzetben, biztosak lehetünk benne, hogy a megfelelő úton fogunk haladni. Ők mindent látnak, minden tudnak. Bízhatunk az tanácsaikban, hiszen ők egy magasabb síkról nézik életünket. Ezért is szól úgy az angyali törvény, hogy „Minden úgy van jól, ahogyan van.” A sorsunkat leszületésünk előtt mi magunk határozzuk meg. Mi döntünk arról, hogy mit szeretnénk megélni, megtapasztalni és igen, a halálunk módjáról is mi döntünk, illetőleg tudni véljük már akkor, ott fent, hogy meddig élünk és milyen körülmények között hagyjuk el a földi síkot. Csak ez ugye feledésbe merül, mikor alámerülünk a földi létbe. Az ego küzdhet, hogy elkerüljön helyzeteket, próbálja kikerülni a számára veszélyes helyzeteket, hiszen őt az életösztön hajtja, de a sors szálai erősebbek.

A sors nem megváltoztatható

Mivel életünk nem egyedüli, hanem másokéval szorosan összefügg, így a helyzet még komplikáltabb. Nem változtathatjuk meg a saját sorsunkat, nem írhatjuk felül a saját eleve elrendelt programunkat, hiszen gondoljunk csak bele, hogy hány meg hány száz – ezer ember élete kötődik hozzánk. Egy gyönyörű szőttes az egész világ, ahol mindennek és mindenkinek fontos helye van. Legyen az személy, vagy történés. Ha csak Te, kedves olvasó, mondjuk, 10 évvel ezelőtt egy adott nagyobb horderejű kérdésben máshogy döntesz, mint ahogyan döntöttél, hány ezer ember életének kellett volna teljesen megváltoznia? Lehet, úgy gondolod, hogy Neked az akkor jobb lett volna, de elképzelhető, hogy egy ismerősödet ez vezette volna egy tragédiához. Ez az a bizonyos pillangóhatás, amit úgy fogalmaztak meg a filozófusok, hogy: „egy pillangó egyetlen szárnycsapása a Föld egyik oldalán tornádót idézhet elő a másikon”. Vagy spirituális nyelvre lefordítva a pillangóhatás az az elmélet, hogy egy kis változás egy adott helyen óriási hatással lehet egy másik helyre, helyzetre egy másik időpontban.

Mindig, mindennek, amit teszünk, hatással van valamire, vagy valakire. Minden, amit mondunk, szintén hatást vált ki. Ugyanígy gondolataink is hatással vannak életünkre, gondoljunk csak a vonzás törvényére. A kölcsönös egymásra hatás világában élünk. Ha egy apró kis mozaikot elmozdítunk, már az egész kép átalakul.

De ugyanezt mutatja be egy 2005-ben készült 8 perces rövidfilm is, ami nem kevesebb, mint 80 díjat nyert el 40 filmfesztiválon. A film egy misztikus DJ-ről, vagy DJ-nek öltözött angyalról szól, akinek az a küldetése, hogy az adott téren lévő emberek életét, akik épp „rosszkor voltak rossz helyen” összeszkreccselje, összemixelje. Ahogyan a filmből is kiderül, a küldetés nem egyszerű, hisz ha az egyiknek jót teszünk, a másikat talán épp azzal küldjük a halál angyalainak karjaiba…

De beszéljen helyettem inkább a film és ki – ki maga döntse el, vajon tényleg jó lenne visszatérni a múltba és felülírni a történéseket?>>>>>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL